Реклама / Ads
16| 5335 |28.04.2011 НОВИНИ

Хората искат президент като принц. Такъв няма

.
Борис Марков
Н. Нейнски е един доказан боец. Но текат процеси на обновление. СДС трябва да покаже своя потенциал, да развива политици, които работят за партията.
 

Хората, които ни подкрепят, са главно представители на свободния бизнес, с над средната заплата, свободомислещи, казва в интервю за 24 часа шефът на изборния щаб в СДС Борис Марков. Те очакват кандидат за президент, който като принц да бъде най-подходящият, най-харизматичният, с най-добрата автобиография, ненабъркан в никакви скандали. Само че такъв кандидат няма. Когато премине първоначалната изненада от номинацията ни, на преден план ще излязат основните мотиви - Румен Христов има много солидна политическа биография, знае къде отива, знае как работят институциите, знае какво трябва да направи за България. Той няма негативи от участие в управлението. Дори обратното. За нас т. нар. проблем с ниската му разпознаваемост не стои. Защото няма по-добър старт от това да си подходящ и да започнеш на чисто и без негативи. Същото се отнася с пълна сила и за кандидата на СДС за кмет на София – Владимир Кисьов. Така че след емоциите ще се разбере, че това са най-добрите, най-балансираните и с огромен политически потенциал кандидати.

На Надежда Нейнски нищо не й липсва. Тя е един доказан боец. Много пъти е повеждала синята битка. Била е председател на СДС, бе кандидат за кмет на София, бе депутат, сега е наш представител в Европарламента. Но текат процеси на обновление. СДС трябва да покаже своя потенциал, да развива политици, които работят за партията. Не приемайте, че издигането на Румен Христов вместо на Надежда Нейнски е персонална оценка. Напротив. И двамата са много достойни. Но с Христов демонстрираме нещо повече от това за пореден път доказан боец да влезе в битка.

Ние сме доказано демократична партия с традиция в преките избори. В този случай имахме личности с много качества. Съвсем нормално е да има симпатии и към едната, и към другата. Това само прави избора по-осъзнат и силен. Аз не вярвам на партии, при които всичко е предрешено и има един всеобщ любимец. Нека не бъркаме качествата на личността с култа към личността.

Изборът на нашия кандидат за президент бе направен по изключително демократичен и ясен начин. Доказахме, че при нас няма сметкаджийство, казва още Марков за 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5379 |27.04.2011 Костов отхвърли кандидатурата на Р.Христов за президент . 14| 5884 |27.04.2011 М. Найденов: Президентът има влечение към лов на хищници . 126| 8127 |26.04.2011 Цел на Румен Христов (президент?) ще е спирането на АЕЦ „Белене” . 13| 5458 |26.04.2011 ДПС искат вот на недоверие, за да ги дават по телевизията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads