Реклама / Ads
0| 3769 |19.10.2018 НОВИНИ

Хората от Люлин, София: Държавата отсъства от живота ни

.
”Държавата отсъства от живота ни.” Това споделиха хората от столичния район „Люлин“ при срещата си със заместник-председателите на парламентарната група на „БСП за България“ Антон Кутев и Христо Проданов и народния представител Донка Симеонова. На срещата присъства и общинският съветник от София Николай Николов.
 

„Смисълът на „Визия за България“ е преходът да приключи. Това означава да върнем държавата там, където ѝ е мястото. Това е ключово за нашето общество“, заяви Антон Кутев. Според него с “Визия за България“ БСП издига идеята за повече държава в икономиката, в здравеопазването, в образованието. Той каза, че има важни елементи в икономиката, които трябва да бъдат държавни. Като пример даде ядрената енергетика. „Какво е лошото на това, че АЕЦ „Козлодуй“ е държавна? Предприятието работи перфектно“, посочи Кутев. „Има място за частна инициатива, тя трябва да се уважава и подкрепя, но не може липсата на държава да бъде изведена като водеща, защото това е контрапродуктивно и унищожително за държавата“, убеден е той.

 

Христо Проданов потвърди, че един от най-важните проблеми, които разглежда „Визия за България“, е демографската катастрафа. „Тя е резултат от водените вредни политики през последните десетилетия. Когато в малките населени места бъдат затворени училището и здравната служба, затворено е предприятието или завода, в който са работили хората и няма поминък, разбираемо е, че хората напускат селото, града, държавата“, обясни Проданов.

 

„Вече говорим за спасяването на българското училище“, това каза Донка Симеонова, която представи частта Образование от „Визия за България“. Тя обясни, че това, на което държат социалистите, е да има един учебник по предмет, ново учебно съдържание и нови учебни програми. „Нужен е Национален институт по образованието“, посочи Симеонова.

 

Общинският съветник Николай Николов каза, че столичната организация на БСП ще изработи „Визия за София“, с която партията ще се яви на местните избори през следващата година. Той увери участниците в срещата, че всички добри предложения, получени от гражданите, ще бъдат включени в нея.
В края на събитието заместник-председателят на БСП – София Христо Проданов връчи членските карти на новоприети социалисти.

 

По същото време народните представители Виолета Желева, Румен Георгиев и Любомир Бонев се срещнаха и разговаряха с граждани от столичния район „Искър“.
Румен Георгиев запозна хората от района с предложенията на БСП за нова политика в растениевъдството и животновъдството. Той разясни, че ще се заложи на подкрепа за дребните и средните производители, които да получават по-голям дял от субсидиите, а не както е в момента - голямата част от евросубсидиите да отиват при 6 % от производителите. „Целта е българската земя и производители да задоволяват нуждите на хората от земеделски продукти и месо, вместо да се източват средствата, а българите да ядат вносни храни със съмнително качество“, убеден е Георгиев.
Любомир Бонев представи предвидените във „Визия за България“ мерки в сектор Регионална политика. Целта им е балансирано развитие и достоен живот на хората на цялата територия на страната.

 

Присъстващите на срещата граждани подкрепиха предвиденото в проекта „Визия за България“ преобразуване на държавните и общински здравните заведения от търговски дружества в медицински заведения. Подкрепиха и идеята за един учебник по един предмет в училищата.

 

Хората от „Искър“ настояха в проекта „Визия за България“ да бъде добавена категорична позиция за развитието на атомната енергетика и изграждане на АЕЦ „Белене“ и други мощности, които да гарантират реиндустриализацията на страната. Те настояха и да бъде добавен и приетият от НС на БСП ангажимент за прекратяване или предоговаряне на концесиите за природни богатства, като злато, цветни метали и минерални води, за ВиК мрежата на София, за летища, пристанища и други, с цел спиране на изтичането на ресурси и печалба в чужди и офшорни фирми.
Беше предложено и създаването на правителство в сянка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3599 |18.10.2018 Откриват чешма в памет на хората, спасили живот чрез донорство . 3| 3905 |16.10.2018 Димитър Манолов: Квотите в Закон за хората с увреждания са зле прикрито лицемерие . 1| 3794 |16.10.2018 Работодателите отхвърлиха проектозакона за хората с увреждания . 1| 3727 |16.10.2018 Тристранният съвет обсъжда проекта на Закона за хората с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads