Реклама / Ads
14| 5034 |11.05.2011 НОВИНИ

Христо Друмев пак плаче за поста си в НДК

.
Христо Друмев
С присъщата си арогантност уволненият шеф на НДК, 78-годишният Христо Друмев, отново обвини всички други, но не и себе си за мизерното състояние на Националния дом на културата.
 

Навремето НДК беше учреден като ТСО и на това се гради неговата независимост
, каза по ТВ 7 Христо Друмев, бившият шеф на НДК, заемал поста в продължение на 23 години. Той поясни, че отначало НДК се е издържал по презумпция от средства от държавния бюджет и от собствени приходи и попита къде по света се връщат средства, дадени за култура. Ние сме 4-тият голям консуматор на електроенергия, един от най-големите консуматори на парно, как се изкарват 30 хиляди лв дневно, запита Друмев. Той обаче така и не отвори дума, къде са отивали всички приходи и как са отчитани.

Водещият Николай Бареков се опита да отвори темата за наемите, които никой не знае колко са и редовно ли се плащат. Той дори допусна, че е възможно да не се плащат наеми от фирми официално, а да се дават по-ниски такива на ръка, но Друмев се направи, че не чува за какво става въпрос.

Ние имаме специално съществуване, осведоми Друмев. Оказа се, че той е бил назначен в една епоха и е прекрачил в следващата несменяем.

Ние не фалирахме и започнахме много нови дейности - ние сме съучредители на банка, на стокова борса, добави той и разказа, че през епохата на прехода имало много трудности, защото всичко, което можело да носи пари, било взето от НДК.

Когато се прави ревизия, тя трае месеци, но по време на ревизията никой няма право от ревизорите да прави заключения
, каза Друмев. Толкова правителства се изредиха и НС-ия, на всяко сме направили проект за закон. Аз спазвам законите, в тях НДК е пропуснато, разлюти се Друмев, защото не хареса думата "използвам", използвана от водещият.

НДК внася данъци на държавата, а не й струва нито лев, обобщи Друмев. И се оплака, че не получавали обществени поръчки - не ни дадоха мача Топалов-Ананд.

Напускам НДК, оставяйки държавни ценни книжа, които ще имат регулирана доходност, за да се подновят зала 1 и зала 2, завърши Друмев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5292 |06.05.2011 Р. Христов: Автентична десница е алтернативата за изборите . 11| 5285 |28.04.2011 РЗС: С кандидатурата на Р.Христов СДС се самоуби . 51| 5368 |27.04.2011 Костов отхвърли кандидатурата на Р.Христов за президент . 126| 8115 |26.04.2011 Цел на Румен Христов (президент?) ще е спирането на АЕЦ „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads