Реклама / Ads
35| 10977 |17.06.2012 НОВИНИ

Христо Грозев: Любомир Павлов е страхливец, може само да заплашва

.
Христо Грозев
Дори в най-страшно изглеждащите държави, не съм срещал такъв бизнес морал, какъвто тук! Бяха ме предупреждавали, че 90 на сто от състоянието на най-богатите хора в българия е съмнително, но не ми се върваше, докато не се сблъсках с Любомир Павлов и Огнян Донев.
 
Това заяви в „Насреща с Люба Кулезич” по ТВ-7 Христо Грозев. Той е бивш съдружник на Донев и Павлов във фирмата, която купи пресгрупа „168 часа” от ВАЦ.  

Научих невероятни неща, като например, че от фирми на Маршалските острови са текли пари към Павлов. Тези острови са единствената държава в света, която не е подписала нито едно международно споразумение срещу „прането на пари”, допълни Грозев.

Той, Карл фон Хабсбург и Даниел Рутс приели Любомир Павлов за партньор заради Огнян Донев. Тогава те вярвали, че като председател на КРИБ той е проверен и е с чиста бизнес биография. Чак по-късно разбрали истината и се хванали за главите.

В сагата има и нещо полезно. Вече имаме налице схема как се крадат чужди дялове и как се „перат пари”. Вследствие на нашите разкрития, ще се търсят техни провинения и предишни престъпления – преди да са изтекли сроковете за давност. Имам мотиви, възможност и време да го направя, заяви Грозев.

 

Грозев се притесни силно и пребледня, когато в студиото пуснаха запис на негов разговор с Любомир Павлов. В него Павлов казва, че трябва да спрат да се нападат, че това може да се уреди, също че Донев се притеснявал, че името му е замесено в престъпления. Сезирал съм ГДБОП да разследват кой ни е послушвал и записвал. Имаше по това време и кола, която ме следеше. Вече е време от ГДБОП да кажат кой ме е подслушвал, следял и записвал. Това е абсолютен рекет от страна на Павлов. Вестниците на Павлов вече година се занимават с рекет: върху мен, върху съдебната система, семейството ми и пр.

Чувствам се застрашен, но знам, че г-н Павлов е един страхливец, той е импотентен да направи нещо повече от заплахи, коментира Христо Грозев.

Семейството ми е на моя страна, подкрепя ме и това е много важно за мен, допълни той.

 

На издателите на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев бяха повдигнати обвинения за пране на пари три дни след публикуването във вестник "Преса" на разговор, за който се твърди, че е между Любомир Павлов и неизвестно лице.

В него освен делото между бившите партньори се коментират възможности за влияние върху следователи, съдебната система и от кого зависят реформите и назначенията в нея, силата на медиите, връзки с управляващите. Очакването на Павлов според цитирания разговор е, че никой няма да се осмели да повдигне обвинение срещу него и Донев.

Любомир Павлов определи в събота записа като "фалшификат и манипулация".
  Главният прокурор Борис Велчев обяви, че прокуратурата ще направи проверка на записа. 

 

 

Припомняме декларацията на КРИБ и реакцията след това.

 

„Управителният съвет на КРИБ на свое извънредно заседание, проведено на 13 юни 2012 г., взе следното решение:
 
1. В Република България, която е призната за правова държава и в която основен принцип е върховенството на закона, е недопустимо отклонението от презумпцията за невинност. По тази причина, водени от принципите на правото и здравия разум, считаме, че до произнасяне на последна съдебна инстанция Председателят на Управителния съвет на КРИБ г-н Огнян Донев има нашето пълно доверие и подкрепа.
 
2. В изпълнение на задълженията, произтичащи от нашия Устав, заедно ще застанем в подкрепа на членовете на КРИБ, които са неоснователно и противозаконно обвинявани и атакувани, и ще ги защитим с всички средства в рамките на закона.

В отговор Христо Грозев, Карл фон Хабсбург и Даниел Рутс заявявиха, че у тях буди силно недоумение твърдението - "заедно ще застанем в подкрепа на членовете на КРИБ, които са неоснователно и противозаконно обвинявани и атакувани и ще ги защитим с всички средства в рамките на закона".

Уточняваме, че нито един член на КРИБ не е обект на обвинение, включително нито едно от дружествата, свързани с г-н Огнян Донев. Привлечен като обвиняем е ЧАСТНОТО ЛИЦЕ Огнян Донев, който, в това качество, не би могъл да бъде член на КРИБ.

Второ недоумение буди квалифицирането на обвинението като неоснователно и противозаконно. Недопустимо е организация да квалифицира като противозаконно обвинение на държавната прокуратура. КРИБ няма нито компетентността, нито правото да определя законността на актовете на прокуратурата.

Още по-недопустим е натискът, който УС на КРИБ оказва на правозащитните органи чрез публично предопределяне на основателността на предявените обвинения. Подобна намеса е недопустима, особено когато организацията е партньор в тристранния съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 7981 |11.06.2012 Прокуратурата подхваща Любомир Павлов и Огнян Донев . 50| 9856 |27.05.2012 Христо Стоичков защити сина на Гриша Ганчев от МВР . 15| 7116 |15.04.2012 Христос воскресе! . 18| 5940 |14.03.2012 Хр.Христова: Разбрах по телефона, че Кунева напуска НДСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads