Реклама / Ads
13| 7585 |21.10.2011 НОВИНИ

Христо Грозев ще управлява "Труд" и "24 часа"

.
Софийският градски съд даде право на Христо Грозев на особено представителство в "Медийна група България Холдинг", след като обяви да бъде наложен запор на активите на пресгрупата вчера. Промените днес са вписани в Търговския регистър.
 

 

Агенцията по вписванията отказа да впише финансовия отчет на "Медийна група България Холдинг", представен от адвокат Стоян Венциславов Николов.  

 

"От представените документи не се установява приемането на консолидирания финансов отчет от предвидения в закона ред - от редовно свикано и проведено общо събрание на съдружниците. Видно от приложения протокол в събранието са взели участие двама от тях. Третият съдружник -юридическо лице, не е участвал и не е представляван на събранието" - са аргументите на агенцията.

Със запора върху движимото и недвижимото имущество на медийната група ощетеният до момента Грозев се застрахова, че до започване на делото по същество за собствеността управляващите "Медийна група България Холдинг" Огнян Донев и Любомир Павлов няма да могат да се разпореждат с активите в полза на свързани лица.

Решенията на съда са малък пробив за Грозев и Карл фон Хабсбург, на които през март беше наложено ограничение в управлението на пресгрупата. Тогава акционерното участие в холдинга беше преструктурирано и от мажоритарен собственик на акциите чрез фирмата си "БГ Приватинвест" Грозев стана миноритарен - със 17 на сто. Той алармира, че промяната в собствеността е станала без негово знание чрез действията на Любомир Павлов, който по това време е притежавал пълномощно, позволяващо му да сключва сделки и да участва в решенията за покупко-продажба на акционерни дялове.

 

Самият Огнян Донев отказва всякакви коментари по случая. Той пристига спешно днес в 17,45 часа от Виена, където живее от години, за да спре изпълнението на заповедта на Любомир Павлов ден преди изборите двата вестника да не се появят по вестникарските будки. Така се надява да осуети скандалът, в който го забърка Павлов, игнорирайки го като трети акционер в "Медийна група България холдинг".

 
До 16,30 часа днес не е издавана заповед от Любомир Павлов да бъде спряно отпечатването на "Труд" и "24 часа", пише БЛИЦ.

Павлов щял да се покрие от скандала във Франция, където живее съпругата му Диляна Грозданова в къща за 7,5 милиона евро, твърдят източници на изданието. Вчера семейство Павлови са били на тържеството по случай 50-годишнината на Светлана Джамджиева, зам.-главен редактор на "Труд".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5250 |21.10.2011 Христо Стоичков: Европо, отвори се . 12| 8208 |19.10.2011 Хр. Грозев вече е втори управител на "Медийна група България-Холдинг " ООД . 16| 5991 |19.10.2011 "Труд" и "24 часа" спират; описват имуществото им . 72| 6088 |18.10.2011 Костов: Р. Христов трябва да събере повече вот от Неделчо Беронов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads