Реклама / Ads
35| 8140 |30.11.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: България няма национална сигурност

.
Христо Иванов
С коментар по повод мълчанието на институциите след интервюто на българския премиер за германското издание ”Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” излезе Христо Иванов в профила си в социалната мрежа фейсбук.
 

"Това, което се случва с това интервю, е че премиерът най-сетне ясно казва: тези снимки са автентични." - заяви Иванов, като допълни, че информацията за датите на снимките взривява премиерската версия и определи обясненията на Борисов като лъжи, а бездействието на институциите като сериозен проблем за държавността ни:

 

"България няма национална сигурност. Българската национална сигурност е заместена от една огромна черна дупка, в която съществува режим за няколко души, които могат да си правят каквото поискат." - подчерта Иванов и допълни, че Демократична България ще подаде сигнал до НСО с искане за проверка на дейността ѝ по охрана на министър-председателя и действията на служителите ѝ по изпълнение на служебните задължения им при охраната на министър-председателя, както и сигнал до прокуратурата, която да провери всички обстоятелства, посочени от Бойко Борисов, както и действията на НСО.

 

В политическата си оценка Иванов нареди този пробив до "проспиването на КТБ" от финансовото разузнаване, както и до пробивите в НАП и Търговския регистър, за които така и никой не пое отговорност и не бяха започнати разследвания, а останаха единствено безпочвените и без доказателства твърдения на прокуратурата, че "Да, България!" и лично Иванов стоели зад тези сривове.

 

Лидерът на "Да, България!" допусна възможността, при лекотата на достъп до премиерската спалня подобни снимки да притежават и ключови за европейския и световен ред политически фигури:

 

"Мислите, че Путин няма такива материали за нашия премиер, ли? И за когото си поиска друг. Мислите, че Ердоган няма такива материали? Това да не би да обяснява защо премиерът си чупи краката да строи с такава скорост Турски поток? Руски поток!"

Иванов беше категоричен, че Демократична България е единствената политическа формация, която ясно назовава проблема и ще предприеме конкретни действия, за да го реши, и пое отговорност, в първия си ден като депутат в следващия парламент да внесе искане за свикването на анкетна комисия която да провери провала на прокуратурата и НСО по този казус:

 

"Тази анкетна комисия трябва да бръкне докрай в този казус и да изясни всички форми на изкуственото привеждане в кома на българските институции, които всъщност стоят зад цялата тази историйка."

 

"Ако се чудите защо в България в момента умират хора, защо България търпи провал в справянето си в кризата с ковид, защо нямаме национална сигурност - ами затова. За да могат няколко души, и не само Борисов, да си правят каквото си поискат, както си поискат" - заяви Иванов и обясни, че за Борисов и хората му българската държавност и българският закон са "врата у поле".

 

"Аз и Демократична България съществуваме политически, за да затворим тази врата и да я направим със здрав зид, който да бъде българската национална сигурност и българската законност".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7087 |30.11.2020 КПКОНПИ ще плати рекордните 327 000 лв. заради провал на делото срещу доведения син на Христо Бисеров . 1| 4604 |30.11.2020 Въвеждат се нови ограничения за влизащи в България . 16| 4609 |29.11.2020 ПП „Републиканци за България“ определи говорител, административен и международен секретар . 33| 11945 |30.11.2020 Доц. Иво Инджов: Борисов е разлюбен в Европа, медиите представят негативна картина за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads