Реклама / Ads
15| 5438 |02.09.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: Борисов очаквано се превърна в Орешарски

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
„Имаме един кабинет, който е напълно изчерпан от демократична легитимност. Той ще се опитва да оправдава оставането си на власт с някакви конкретни задачи. Борисов очаквано се превърна в Орешарски. Дали ще има нов кабинет, или дали Борисов ще държи властта до последно, няма никаква съществена разлика“. Това заяви лидерът на „Да, България” Христо Иванов.
 

Протестът има страхотна енергия – толкова много хора на дневен протест, аз не съм виждал. Гневът на хората не само не е затихнал, а се увеличава. Чутото днес в парламента само ще налее масло в огъня, посочи той.

 

„Посланията на политическите сили са напълно неадекватни. Премиерът Бойко Борисов ще се опита да се задържи на власт колкото е възможно по-дълго време с цената на всичко. ДПС ще получи необходимото му време. Силно впечатление направи началото на речта на техния лидер Мустафа Карадайъ, която беше като фактура. Той изброи всички финансови инструменти, които се надяват да усвояват, т.е. корупционните схеми да продължат. На тях им трябва време, за да могат да програмират това крадене. Борисов ще им осигури това време, оставайки на власт дори с цената на нарастващо напрежение. А то ще нараства, има много гняв у хората“, заяви Иванов. Според него кризата не само няма решение, тя вече се превръща в спирала.

 

Според него ДПС и корупционните кръгове около Сарая имат нужда от тези месеци до редовните избори, за да се осигури програмирането на кражбата от следващите европейски фондове и да гарантират, че Борисов ще може да организира следващите избори и няма да излезе изпод техния контрол. „Как Борисов ще им осигури това време - като остане на власт или ще минат през някаква нова конфигурация, е детайл. Важното е пари и време за ДПС, важното е да им осигури порциите. Народното въстание само ще ескалира“, коментира Христо Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 23490 |02.09.2020 Борисов - първият премиер в историята на България използвал газ срещу протестиращи . 34| 23354 |02.09.2020 Политико: Борисов пред края на шоуто . 11| 4311 |02.09.2020 Борисов и този месец обяви новината за 50-те лева на пенсионерите . 20| 5561 |02.09.2020 Докато хиляди викат „Оставка“, Борисов се хвали с инициативата „Три морета“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads