Реклама / Ads
59| 7761 |15.08.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: Борисов продължава да охранява бясното куче на Пеевски – Гешев

.
Христо Иванов
На България не ѝ трябва нова Конституция, а конкретни неща да се променят в настоящата. Протестът иска оставка и отговорност на главния прокурор. Борисов продължава да охранява бясното куче на Пеевски – Гешев. Цялата игра е печелене на време и подмяна.
 

 Това заяви пред бТВ лидерът на Демократична България Христо Иванов.

 

Продължава да няма директна процедура за освобождаване на главния прокурор. Предлага се нещо, което не изисква Велико Народно събрание, което не изисква нова Конституция, категоричен е Иванов.

 

Нас ни хвърлят в тотално друг мач с желание да сменят дневния ред. Като не върви играта на карти, гасим лампите и обръщаме масата. Направеното от Борисов е престъпление към младите хора. В следващите няколко години вместо да правим модернизация, вместо да преминаваме към новата технологична реалност на икономика, на енергетика, ще се занимаваме с ченгета като Красимир Каракачанов, Георги Марков, хора като Близнашки и т.н.. Това е абсолютно безсмислено, заяви Христо Иванов.

 

Хората искат едно много ясно нещо – Иван Гешев да понесе отговорност и да подаде оставка.  Хората искат механизъм, по който Иван-гешевци да не са възможни, Борисов не смее да предложи подобно нещо. Хората искат да си упражнят правото на избор, вместо това им се предлага настоящия изпразнен от съдържание парламент, той да им каже каква да е промяната. Това е циментиране на статуквото, коментира още Иванов.

 

Виждате, че Борисов е един отчаян човек, който тропа по масата. Борисов не е глупак, той си дава сметка за това, което прави, Борисов е принуден да обслужва позорната необходимост на Пеевски да спечели политическо време, за да се прегрупира. На Росенец се видя, че хората искат да счупят страха.

 

Хората ще се приберат от улицата, само когато бъдат чути. Сега им се предлага да обсъждаме наборната служба. Те имат конкретни искания. Позор е за Борисов, че избра по този начин да приключи кариерата си. Той слиза от сцената.

 

Изборите са начина да стане ясно кого избират хората, а не Борисов да обяснява кого били припознавали хората. Има един прост механизъм, измислен от пет хиляди години и той се казва избирателната урна. Борисов обаче праща България в политическо безвремие, заяви още Христо Иванов.

 

В заключение той се обърна към управляващите с думите: Как не ви е срам?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 112| 10651 |14.08.2020 Извънредно обръщение на президента Румен Радев: Борисов показа пренебрежение към Конституцията, разговор само след предсрочни избори . 30| 9772 |14.08.2020 Цветанов: Борисов с авариен антипиарски подход отлага оставката си . 19| 10109 |14.08.2020 Репортер на Слави към Борисов: Няма как, ти и младите, да продължим напред заедно . 43| 11936 |14.08.2020 Ден 37: Ще счупим ръцете на Борисов, ще блокираме цялата страна / на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads