Реклама / Ads
4| 5615 |27.04.2017 НОВИНИ

Христо Иванов: Дестабилизираме задкулисието

.
Не дестабилизираме държавата, а задкулисието, което наричат държава. Това заяви Христо Иванов по повод обвиненията на членове на ВСС, че чрез скандала ”ЦУМ гейт” се цели дестабилизация на държавата и настъпление на олигархията.
 

"Днес шестима смели достойни български държавници във ВСС са внесли и ще трябва да се гледа приложение за началото на дисциплинарно производство срещу Сотир Цацаров. Много хора в България, магистрати, са били уволнявани за много по-важни неща, включително този състав на ВСС", заяви Иванов.


На въпрос кого е имал предвид Тодоров, като намекна, че бившият правосъден министър има силно влияние върху поне един от членовете на ВСС, Иванов отговори, че най-вероятно става дума за Калин Калпакчиев, като побърза да опровергае твърдението за оказвано влияние:

"Това е човек, с когото аз от дълги години съм работил преди да стана министър. Нека да не забравяме, че моята кариера преди да стана министър е дългогодишна работа в областта на съдебната реформа. Огромна част от темите, от приоритетите на съдебната реформа, са дефинирани с мое участие. Тази тема е област на моята експертиза. Съвършено естествено е било винаги да имам контакти с множество магистрати".

Във връзка с акцията на прокуратурата в АПИ, Иванов коментира, че било пряко свързано със скандала около главния прокурор и начин да се покаже активност.

А за твърдението на Ясен Тодоров, че президентът Радев не получил конкретно оплакване от Сашо Дончев, а искане за среща без никаква конкретика, Иванов отговори:

"Президентът на републиката е гарант за конституционния ред. Конституционният ред в тази държава е основан около ключови свободи, една от тях е свободата на пресата. Ако издатели ти пишат за сериозен инцидент, няма нужда да ти казват, че става дума за пиене на кафе. Като президент първата ти работа е да разбереш за какво става дума. Нежеланието за тази среща е абсолютен скандал".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4001 |24.04.2017 Прокуратурата не разследва Христо Иванов . 0| 8843 |22.04.2017 Васил Иванов: Сарелска отказва да се подложи на полиграф . 10| 18821 |21.04.2017 Само във Фрог: Камен Костадинов е новият Христо Бисеров . 0| 4013 |19.04.2017 Георге Иванов: Още няма да има мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads