Реклама / Ads
2| 5730 |23.07.2019 НОВИНИ

Христо Иванов за интервюто на Гешев пред БНТ: След сивите, винаги идват черните

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Интервюто на Гешев тази сутрин по БНТ ми припомни един политически закон, формулиран от великите братя Стругацки: ”след Сивите, винаги идват Черните” (по Трудно быть богом). Това написа Христо Иванов.
 

Ето как още коментира той иинтервюто на кандидата за главен прокурор по Българската национална телевизия:

 

"Националната Кошлукова телевизия ни представи следващите 7 години от нашия живот в концентриран вид.

 

Въпреки че вероятно най-споменаваното име в това интервю беше моето, че бях замесен в сериозно престъпление без всякакви доказателства и фактически бях обявен за основен враг на "Империята на злото" (както Гешев сам нарече прокуратурата) - не това е важното, аз съм свикнал.

 

Докато гледах, си помислих, че има една една тъжна ирония.

 

Вероятно пред телевизорите са били и Пеевски и Борисов, които са се радвали на своя нов "скъпо-платен деловодител" (по собствените му думи, с алюзия към ролевия модел Филчев), въоръжен с огромна репресивна власт и нула задръжки от нормативно, професионално-етично или поне образователно естество.

 

Запитах се дали си дават сметка колко тънка граница ги дели от това да станат негови клиенти.

 

И, че когато това неизбежно се случи, те ще разчитат на някой от "екстремистите" в демократичната общност или журналистите и адвокатите, които днес чухме да бъдат атакувани, да бранят правата им.

 

Но и това не е най-важното.

 

Важното е, че ни беше показано новото нормално.

 

Трябва всички да свикваме с гледката как сутрин по т.нар. национална телевизия (кандидат-)главният прокурор от Симеоново със спокойното безочие на бухалка в човешки вид ще гази всякакви стандарти на въздържане от политическо говорене, ще изостави дори преструвката на безпристрастие, ще подменя доказателствата в процеса с пропагандни опорки, ще политиканства, развъжда конспиративни теории, заплашва.

 

И това ще може да се отнася до всеки, малък и голям, в политиката и в бизнеса или просто случайно на грешното място...

 

Ако не ви се гледа това интервю или не можете да си го представите разтеглено до седем години от гражданската си съдба - можете да прочетете една друга велика книга на Стругацки "Град обреченный", там всичко е описано.

 

И не, не става дума за фантастика от съветския период.

 

Става дума за нашия живот в уж европейска България, ако го допуснем..."

 

Христо Иванов, фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5629 |22.07.2019 Христо Иванов: Иван Гешев би бил още по-голям слуга на олигархията . 1| 4075 |08.07.2019 Янко Иванов: 5 села са засегнати от африканската чума . 6| 6557 |07.07.2019 Иво Христов: Думите на Дачич са заради нескопосано изказване на Борисов . 0| 4549 |02.07.2019 ЮНЕСКО: Витлеемския храм ”Рождество Христово” вече не е застрашен паметник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads