Реклама / Ads
46| 10611 |09.07.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: Ние сме готови и сме тук, за да кажем: Оставка, мутро!

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Мястото ни е пред Съдебната палата, защото тук е бухалката, която днес ясно декларира, че ръката, която я държи, е ръката на Пеевски и Доган. Гешев наруши Конституцията. Това е ясна декларация за война срещу правовия ред и принадлежността на Гешев към Сарая.
 

Това заяви бившият правосъден министър Христо Иванов от протеста, който в момента се е пренесъл пред Съдебната палата. Демонстрацията започна пред президентството, а по-късно се прехвърли пред Министерския съвет. Протестиращите се отправиха към сградата на храмът на Темида, където се предполага, че в момента се намира главния прокурор Иван Гешев.

 

Ето какво каза още Христо Иванов:

 

"Гешев наруши конституцията, атакувайки Президентството. Независимо от това кой е президент и дали сме съгласни с всичко, което е правил, това е ясна декларация за война срещу правовия ред и принадлежността на Гешев към Сарая", отсече Иванов и припомни, че вчера държавният глава излезе с изявление, в което потвърди, че гардовете от "Росенец" са част от службата.

 

"Радев посмя да каже и още нещо - че трябва да спре охраната на Пеевски и Доган с нашите пари от нашата държава. Това не могат да го направят, защото те имат нужда. Не защото са бедни, а защото искат да се вижда, че държавата е зад тях, законът е под тях, че държавата ги обслужва. Че те имат право на нашите данъци. Затова няма да се откажат от тази привилегия", посочи още Иванов.

 

Той бе категоричен - атаката на главния прокурор днес е опит да се запуши устата на президента.

 

"Днес Борисов също отказа да поеме отговорност чрез своите представители в комисията, която определя лицата, които ще се ползват с охрана. Отказ да застане зад решението. С това той декларира, че е зависим от Сарая и не може да върне българската държава и законност. Затова поисках оставката му. Ние сме готови и сме тук, за да кажем - оставка, мутро!", заяви Христо Иванов.




Posted by Hristo Ivanov on Thursday, July 9, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8072 |09.07.2020 Христо Комарницки: Управляващите ги чака горещо лято, а есента да бягат към Дубай . 20| 5468 |09.07.2020 Иван Гешев за Хр. Иванов: Това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин. Опитва да установи работническо-селска власт . 78| 13690 |08.07.2020 Христо Иванов: След изявлението на Радев, топката е у Борисов! Оставка за шефа на НСО . 5| 7331 |08.07.2020 Карбовски: Браво на Христо Иванов, нищо, че ми се обиди, когато го питах дали не е неомарксист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads