Реклама / Ads
5| 4586 |28.10.2019 НОВИНИ

Христо Иванов: Опитите на Борисов да ни кооптира са невъзможни

.
Опитите та Борисов да ни кооптира по този лежерен начин са невъзможни. Нашите избиратели ще подкрепят районните ни кметове. Това заяви Христо Иванов, коментирайки предложението на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова за покрепа от ДБ на балотажа в София.
 

„Демократична България” като политическа формация не може да застане зад нито една от тези две кандидатури в София, които отиват на балотаж. Нито една от тях не може да доведе до дълбоката промяна, за която ние работим, каза още Иванов, съпредседател на „Демократична България”.

 

„Демократична България” като политическа формация не може да застане зад нито една от тези две кандидатури в София, които отиват на балотаж. Нито една от тях не може да доведе до дълбоката промяна, за която ние работим, каза още Иванов, съпредседател на „Демократична България”.

 

"Фандъкова, която е обслужвала този модел и г-жа Манолова, която също в друго пространство го е обслужвала – не могат да бъдат лице на съдържателна промяна. Ние политически не можем да им дадем нашата подкрепа – нашите избиратели са интелигентни и образовани хора и не можем да изхождаме от презумпцията да им казваме кого да подкрепят, те ще решат”, допълни Христо Иванов.

 

Той коментира и идеята на Радан Кънев Манолова да се откаже от балотажа, Игнатов да се откаже, да излезе Борис Бонев срещу Фандъкова, и всички, които са за промяната, да гласуват за Бонев и той да стане кмет. Той каза, че тази идея е била спомената, но не си е представял така да бъде лансирана.

 

„Може Радан Кънев вече да е влезнал в посредническа роля, да видим какви ще са реакциите. Всичко което би могло да доведе до истинска промяна заслужава да бъде обмислено”.

 

На въпроса дали биха се срещнали с Фандъкова и Манолова Христо Иванов каза, че не отказват диалог на никого, но имат много ясни принципи и позиция. „Нашата позиция е ясна и по отношение на двете, ако те имат друго, което искат да обсъдим, няма проблем да разговаряме”.

 

Той допълни, че за тях на тези избори е била много важна битката в София: "Но също и превръщането на новото обединение „Демократична България”, защото то съществува от 2 години, това са вторите избори, на които ние се явяваме, в национален фактор. Във фактор в много повече населени места отколкото София, искахме да излезем от това ограничение. Аз съм удовлетворен за това, че ние участвахме в над 180 общини, все още е рано да се кажат крайни резултати, но във всички значими населени места ние ще бъдем представени в Общинския съвет.

 

На места ще можем да направим съществени групи – Велико Търново, доста интересна кампания, във Варна – Стела е много силен кандидат, много се радвам на нейния резултат, Силистра, Стара Загора, Плевен. ДБ спокойно се превърна на тези избори в национален фактор, което беше нашата голяма цел.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3794 |28.10.2019 Христо Проданов: БСП увеличава двойно подкрепата си в цялата страна . 9| 4546 |23.10.2019 Христо Христев: Позицията на ЕК e прощален подарък, а не обективна оценка . 3| 4230 |22.10.2019 Иво Христов: ЕК превърна мониторинга в инструмент за порочна политическа подкрепа . 8| 13323 |21.10.2019 Снимка на Цацаров и Гешев във ФБР разкри опитите им да докажат, че тайната визита не била такава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads