Реклама / Ads
21| 3952 |18.04.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Политическите сили вече са на полусъединител за нова предизборна кампания

.
Христо Иванов
Политическите сили вече са на полусъединител за нова предизборна кампания. Това каза пред Българското национално радио Христо Иванов, председател на ПГ на ”Демократична България.
 

Според него може да се окаже, че в този парламент ще е трудно да се излъчи жизнеспособно управление:

 

"Ще подходим отговорно към всеки опит на ИТН да реализира мандат, но за нас е важно това да не е на всяка цена, а да бъде пригодно управление, което да реализира промяна".

 

Той беше категоричен, че ДБ няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ или на БСП и ДПС.

 

"Страната е изправена пред три кризи - здравна, икономическа и на държавността, наш дълг е да положим усилие да осигурим ефективно управление. Ако това не се получи, гражданите ще трябва да отговорят кой искат да ги управлява".

 

По думите на съпредседателя на "Демократична България" около ИТН трябва да бъде фокусиран опитът този парламент да излъчи "управление на промяната":

 

"Не можем да говорим за безусловна подкрепа. Нашето условие е наистина това да бъде правителство на промяната, което да има капацитета и персоналния състав, който да реализира тази промяна... Ще подходим конструктивно и добронамерено. Надяваме се да не ни се налага да излъчваме министри в това правителство. Но да не избързваме, да видим, ако изобщо ни бъде поискана такава подкрепа".

 

Що се отнася до внесеното от "Има такъв народ" предложение за промяна в Изборния кодекс, според което президентът да назначава членовете на ЦИК, Иванов заяви:

 

"Със сигурност ние не подкрепяме увеличаване на правомощията на президента, особено в предизборен период. Не подкрепяме изземване на инициативата на парламента. Ако става дума за това кой ще подписва указа, това не е проблем, но в рамките на дебата ще защитаваме централната роля на Народното събрание".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4018 |18.04.2021 Росен Йорданов: На Борисов му харесва да влиза в ролята на Христос . 31| 6051 |17.04.2021 Христо Иванов: В момента Борисов се опитва да е ала д-р Доган . 1| 3297 |16.04.2021 Христо Проданов: За да се случи нещо положително за България, първото условие е ГЕРБ да не са във властта . 32| 3800 |15.04.2021 Христо Иванов: Народът иска правосъдие, иска правова държава. Ние ще осигурим това

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads