Реклама / Ads
20| 6240 |09.09.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: Сърцето на този модел е прокуратурата

.
Христо Иванов
Корупцията на нас ни казват, че е усещане. Корупцията има документални следи и измерения. И ние като политици трябва да ги назовем. Тази омерта трябваше да бъде счупена. Сърцето на този модел е прокуратурата. Тази точка е кабинета на главния прокурор.
 

Това каза лидерът на „Да, България“ Христо Иванов в „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком.

 

Нашата цел винаги е била такава. Ние се фокусирахме върху тези казуси, защото искаме да разкажем съдбата на България през тези имена и адреси, там на място със живо включване. Това не са предварително режисирани сценки. Ние не знаем какво ще стане, когато отидем там. В България има разследваща журналистика, но няма институции. Най-лесно е журналистите да се представят за маргинални и странни хора. Проблемът е, че това от години е на показ в сайтове, публикации и никой не реагира.  Чудя се кога Корнелия Нинова ще назове това, срещу което се е изправила.

 

На Росенец  нямаше смисъл да спират хората. Зад мен имаше 3 км. хора. Борисов ми се обади. Сметнах, че премиерът е дошъл на себе си. И ми се обажда, че може да се случва нещо, което трябва да знам. И когато чух какво говори, м, казах какво мисля. Не си давах сметка, че някой ме е записвал. Аз не бих го направил. Това не бе обаждане за пред камера. Той в рамките на този ден ми се обади два пъти още. Той ми се обади да ми каже, че Пеевски и Доган ще се откажат от охраната си. Но оттогава ние не сме имали никакъв разговор с него.  

 

Иво Мирчев допълни:  

 

Ние работихме по този начин и преди това – с репортажи. Хората са гневни. Показахме неща, които не са нови. Това са разказвани неща. Неочаквана бе реакцията в Росенец. Това беше началото, разбрахме, че хората възприемат по различен начин. Ние си направихме отделна проверка на всички факти.

 

Хората нямат свободата и да кажат, че това е далавера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5108 |06.09.2020 Доц. Христо Христев: Днес няма нужда от властническо лицемерие . 20| 12417 |05.09.2020 Христо Иванов: Вчера се видя, че копчетата на управлението се натискат от едно място . 4| 4500 |05.09.2020 ЕК към Иво Христов: Още два български продукта могат да бъдат с приоритет в износа на ЕС . 12| 4512 |05.09.2020 Доц. Христо Христев: Изчистена форма на репресия по путински образец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads