Реклама / Ads
43| 8306 |12.07.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: Управлението е затънало до гуша в зависимости от Пеевски

.
Христо Иванов и Ивайло Мирчев
Министерството на вътрешните работи се контролира от Пеевски. Младен Маринов трябва моментално да бъде изхвърлен от там. Цялото управление е затънало до гуша в зависимости от Пеевски.
 

Това заявиха пред bTV Христо Иванов и Ивайло Мирчев от "Демократична България" след вчерашните събития в парк "Росенец".

 

"Когато Борисов видя, че планът за етническо напрежение не сработи, започна да ми звъни по телефона. Обеща да ми предостави всички документи за "Лукойл" и "Росенец". Очаквам оставката на министър Маринов и Министър Кирилов - недопустимо е правосъден министър да става институционален адвокат на интересите на Доган и ДПС", отсече Иванов.

 

От "Демократична България" бяха категорични - дошло е време за избори. Премиерът е загубил връзката си с реалността.

 

"Това показва, че партията има нужда да мине през избори. Колко повече да се дестабилизира държавата? Двама говорители на ГЕРБ внимателно се опитаха да кажат на премиера, че трябва да дойде на себе си. Георги Харизанов го каза - хората се притесняват заради твърдението, че Борисов е безалтернативен. Това е дестабилизиращ фактор. Мутрата, инсталирана за главен прокурор, който се държи като гавазин на Пеевски - също", посочи още Иванов.

 

По думите му сценарият за възникването на етническо напрежение край парк "Росенец" вчера се е провалил.

 

"Хората бяха заедно, защото знаят, че проблемът е корумпираната власт. Тогава ми звънна борисов. Започна да иска оставката на шефа на ОДМВР-Бургас. Маринов не я прие. Това бе знак, че министерството се контролира от Пеевски. Видяхме, че ГЕРБ не управлява министерството. Пускаме и сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на организиран протест. Трябва да се провери обаче дали не е действано по план да се предизвика етническо напрежение", посочи още Иванов.

 

По думите му полицията е излъгала, че на мястото няма друг оргнаизиран протест.

 

"Няколко пъти звъняхме предишния ден. Направихме всичко възможно да се свържем с всички началници на полицията в Бургас. Питахме. Казаха ни, че всичко ес покойно. Кметът на Бурагас Димитър Николов заяви същото. А ние имахме сигнали, че се готви организирано посещение от различни структури на ДПС. Питеснението ни бе да не се стигне до сблъсъци. Затова искахме съдействие. Полицията ни излъга. Бяха 8 хиляди души от ДПС бяха там", заяви Ивайло Мирчев.

 

Те бяха категорични - опитът за десант на родния бряг не е бил пиар акция.

 

"Това, което го превърна в гениална пиар идея беше тежката неадекватност от реакцията на НСО. Дълго време работим по този казус през нашия общински съветник. Това бе част от правната ни стратегия. Как можем да очакваме подобно нещо? Никога не съм си представял, че охранител от НСО ще се държи като лична охрана на мафиотски бос", посочи Иванов.

 

"Когато стигнахме вчера на плажа се видя, че конфронтация със симпатизантите на ДПС няма. Викаха заедно с нас "Оставка!" и "Мутри - вън!", което беше интресно, предвид факта, че Доган беше вътре в Сараите", коментира Ивайло Мирчев.

 

От "Демократична България" бяха категорични - нямат нищо общо с Васил Божков.

 

"Не можем да имаме, като се има предвид неговия генезис. Не можем да допуснем тази гражданска енергия да бъде канализирана по подобен начин в неясни посоки от Дубай", отсече Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4909 |11.07.2020 Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС използват провокации, за да удържат властта си . 5| 5442 |10.07.2020 Христо Иванов: НСО работи повече за Доган, отколкото за президента . 18| 6285 |10.07.2020 Христо Иванов: Не искам Борисов в чувал, чрез НСО Доган и Пеевски са над закона . 14| 8238 |10.07.2020 Застанал пред сараите на Доган, Христо Иванов отговори на Борисов и му задеде ред въпроси /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads