Реклама / Ads
17| 3890 |20.01.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Властта в България се е превърнала в кухненска пошлост

.
Христо Иванов
Не е важно коя е Мата Хари. Важно е, че тя е връзката с въпроса защо българската прокуратура прикрива разследването как Борисов се е сдобил с тези пари. Става въпрос за това, че властта в България е превърната в кухненска пошлост, битовизъм на кръг лица. Когато ги попиташ за това, започваш да изглеждаш като част от тази пошлост.
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" Христо Иванов от "Демократична България".

 

Той призна - сюжетът е поевтинял, но въпросът не е в междуличностните взаимоотношения, а в това, което стои зад тх.

 

"Имаме приватизация на властта в България. Тя трябва да е публична, отчетна и прозрачна. Това е превърнато в бащиния, която се консумира частно. Тя включва изграждането на такива неща край Росенец. Включва приятелски кръгове, в които властта, парите и прочее са разменна монета. Но това е нашият живот. Изобщо не говоря за историята на това безчестие. Тя е много дълга. Реалността е, че когато имаш приватизация на властта, когато тя започне да се консумира така, това залага поевтиняването на сюжетите", посочи Иванов.

 

Той сравни ситуацията у нас със случващото се в Русия. Там цялата корупционна импарея се състои по думите му от приятели от детинство, жени, колеги по служба.

"Това е една камарила, която заедно употребява властта, осребрява я и това доминира техните отношения. В Русия е офицер от КГБ. В България е пожарникар", посочи Иванов.

 

Той още веднъж заяви, че "Демократична България" е готова със законодателни предложения, с които да се гарантира честността на изборите.

 

"Някой трябва да вземе и да ги внесе. Готови сме с 12 хиляди излъчвания в 12 хиляди секции и 12 хиляди застъпника. Това е начинът да елиминираме сценарии за подмяна на вота", коментира съпредседателят на "Демократична България".

Той заяви - политическата формация ще се яви самостоятелно на изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 4372 |20.01.2021 Христо Грозев: Няма как Путин да не знае за отравянето на Навални . 3| 3925 |20.01.2021 Иво Христов: Президентът е гарант за промяната . 10| 4192 |19.01.2021 Димитър Делчев: Пасивният саботаж на властта може да провали изборите . 54| 5003 |18.01.2021 Христо Иванов: Борисов да дойде на Росенец и да докаже, че няма коалиция с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads