Реклама / Ads
9| 4264 |06.01.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Вместо да те разкарва тебе, Бойко, този хеликоптер да спасява хора!

.
Христо Иванов и Ивайло Мирчев
Борисов си прави пиар с държавния хеликоптер в момент, в който става ясно, че България няма елементарни условия за осъществяване на спешна медицинска помощ в планината. Прави си с държавни средства предизборна кампания, рекламира себе си за това, което е направил с европейски средства. Този път Бойко, ти си в центъра на поредната мерзост. Защото това показва тоталната загуба на контакт с реалността и елементарното чувство за срам. Вземи го тоя хеликоптер и вместо да те разкарва тебе, той да спасява хората. Защото хората са по-важни от твоя пиар.
 

Това заяви пред Министерския съвет съпредседателят на "Демократична България" и бивш правосъден министър Христо Иванов.

 

Повод за острата му реакция е темата с въздушните линейки, който получи нов тласък, след подължилата часове наред спасителна операция в Стара планина преди дни. Именно тогава от Планинската спасителна служба посочиха, че акцията е можела да приключи значително по-бързо, ако България разполага с медицински хеликоптер. От две години обаче страната ни е единствената с ЕС, в която такава техника липсва.

 

Междувременно днес вицепремиерът и министър на отбраната посочи, че военното ведомство е готово да предостави на здравните власти няколко военни хеликоптера, а самият министър Костадин Ангелов часове по-късно заяви, че вече са проведени срещи с представители на военни заводи, на които са обсъдени подробностите за осъществяването на ремонта на 4-те "Кугър"-а, определени за медицинско спасяване по въздух на пострадали. Обяви още, че е стартирана процедура за откриване на обществена поръчка.

 

"Моят призив е - вземете и си приберете парите от Доган. Това, което ме харизахте за неработещи мощности за студения резерв, което откраднахте от хората през сметките за парно, вземете и си го приберете от този търтей, почетен председател на задкулисието, и купете с тях хеликоптери", призова Иванов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9734 |06.01.2021 173 г. от рождението на Христо Ботев . 24| 4633 |05.01.2021 Христо Иванов: Борисов не откри официално българската част ”Турски поток”, защото го изобличава като лъжец . 11| 3542 |05.01.2021 Христо Казанджиев: Постигането на диверсификация у нас е фейк новина, изказана директно от премиера на България . 7| 5765 |31.12.2020 Проф. Ивайло Христов, УНСС: Дано коронакризата не се окаже опит за социално инженерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads