Реклама / Ads
5| 6141 |28.10.2019 НОВИНИ

Христо Иванов: ВСС изпълява танц на севернокорейски ансамбъл за решение, взето в две други сгради

.
Христо Иванов
В България има скрити центрове на власт, които не съвпадат с формалните институции, които би трябвало да вземат решенията. ВСС, който има тази сложна процедура да вземе това решение, всъщност изпълнява тези танци като един севернокорейски ансамбъл, за да легитимира решение, взето в други едни две сгради.
 

Това заяви пред bTV съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Питам се кои са тези две сгради и се боя, че една от тях са Сараите в Бояна, някой трябваше да реагира на това, защото това е завладяването на българската държава", каза още той.

 

"Няма кой друг в България да реагира на това по-нататъшно завладяване на българската държава от тези скрити центрове на властта, от тази паралелна власт, която взема в други две сгради решения за разпределяне на толкова много власт за следващите 7 години", обясни бившият правен министър.


Той коментира и трудностите в предизборния и изборния процес за ДБ: Знам колко усилия ни костваше да убеждаваме свестни хора, почтени, с професии, да се ангажират точно с нашата листа. Това не е лесно решение, защото кампанията срещу нас е малко по- меко казано, грубичка. Когато кандидатът за главен прокурор в първото си интервю в това качество каже, че Христо Иванов и ДБ са кибертерористи, това се случи юни месец, това не е много добра визитка, с която да отидеш при някой да кажеш – Искаш ли да дойдеш в нашата листа? Това се нарича лов на вещици и това е изключително опасна намеса на прокуратурата в политическия живот", допълни той.

 

По думите на Иванов, те са единствената политическа сила в България, която смее да влиза в тази тема за главния прокурор и да опонира на това, което се случва, "на инсталирането на един още по-брутален човек на поста главен прокурор".

 

"Това не е единствената ни кауза, ние сме най-силния глас по отношение на сигурността и реформата в отбраната и по отношение на киберсигурността, енергетиката, образованието и т.н., каза още той.

 

„Единствените сме, които смеем да влезем в тази тема. По тази тема българската политическа класа изпада в срамен ужас и мълчание. Понеже сме единствените, имаме дълг към нашите съграждани, когато се случва нещо толкова опасно за българската държавност, да реагираме.

 

Не сме разчитали да извлечем дивиденти от това, просто знаехме, че ние не можем да си позволим да оставим това да мине между другото, между концертите на закриването на кампаниите да мине назначаването на следващия главен прокурор.

 

Този човек беше назначен в една фалшифицирана процедура и това го каза господин Цацаров. Той каза, че решението за това назначение, както и за други назначения преди това, е било взето в други едни две сгради. Тоест, то не е било взето във Висшия съдебен съвет, където му е мястото.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3814 |28.10.2019 Христо Проданов: БСП увеличава двойно подкрепата си в цялата страна . 9| 4568 |23.10.2019 Христо Христев: Позицията на ЕК e прощален подарък, а не обективна оценка . 3| 4256 |22.10.2019 Иво Христов: ЕК превърна мониторинга в инструмент за порочна политическа подкрепа . 6| 7261 |21.10.2019 Христо Иванов: Гешев си затвори очите за Пеевски в делото КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads