Реклама / Ads
11| 5385 |03.04.2013 НОВИНИ

Христо Стоичков пристава на войводите

.
"Орлов мост" се влива във ВМРО. Войвода номер 1 Красимир Каракачанов и "комендантът" на палатковия лагер Янаки Ганчев признаха, че са си стиснали ръцете в неделя.
 

 Коалицията "ВМРО-Орлов мост" е регистрирана в ЦИК с решение номер 2351-НС от 1 април и в нея присъстват две партии - ВМРО - БНД на Красимир Каракачанов и бургаската партия Средна европейска класа на строителния предприемач Георги Манев, пише "Стандарт". "В момента провеждам разговори с тях, за да се включим", обясни Ганчев. Към същата коалиция са се насочили и "студентите" от "Орлов мост", водени от Ангел Георгиев, чийто флагман стана Христо Стоичков. Кърваво писмо получи Янаки Ганчев от палатковия лагер, след като подписа с ВМРО.

"Отвратени и шокирани сме от своеволията, проявени от самопровъзгласилия се за лидер, който през целия период на протестите води политика на разединение", се казва в документа, парафиран от учредителите на движение "Орлов мост - за промяна". "Янаки една палатка не е опънал, една нощ не е спал тук, държи се арогантно, кара се с всички и сее интриги", оплака се бунтар от бивака. Ганчев пък заяви, че закрива палатките. "Имаше разрешение от общината до неделя. Сега тези, които са останали там, нямат нищо общо с мен. Това са хора, които вземат по 15 лева и говорят някакви глупости", коментира Ганчев. "Тези, които в момента са на палатки, са политически проститутки", скочи Ганчев.

"Отломките" от лагера пред парламента също са разделени. Част от тях искат да се влеят в "Атака" на Волен Сидеров. Други пък пробват да се обединят с ВМРО без посредничеството на Янаки, като водят разговори със зам.-председателя на партията Ангел Джамбазки. С тях е преговарял и Янко Петров, който заедно с Дончо Дудев и Ангел Славчев е в Демократична гражданска инициатива (ДГИ) - Движение за граждански контрол, което също се регистрира за изборите.

При тези разговори обаче е поставено условие палаткаджиите да се съобразяват с целите и политиката на движението, с което те пък не са особено съгласни. Други хора от палатковия лагер пък твърдят, че Петров се готви да се раздели с Дончо и Ангел и напоследък е влязъл в преговори с различни ядра на протестиращите. Причината са нарастващите междуличностни конфликти между звездите на улицата в ДГИ.

"ВМРО-БНД ще се вслуша внимателно в гласа на улицата", заяви лидерът на "войводите" Красимир Каракачанов. Но отхвърли слуховете, че анкетата "Изборите на народа", е тяхна идея. "Ние сключихме споразумението в неделя, а анкетата тече вече от месец.

Но ще огледаме внимателно резултатите от тази анкета и ще преценим кого да впишем в листата си", уточни Каракачанов. В "изборите на народа" се въртят 120 имена на журналисти, общественици, спортисти, политици, дори и на фолк звезди. Сред изредените са ексдепутатът от ГЕРБ Емил Димитров, шефът на агитката на ЦСКА Дучето, Азис, Мистър Харлем шейк, адвокат Веска Волева, журналистите Петър Волгин и Цветан Фиков, Светослав Витков от партия "Глас народен", както и Янко Петров.

Междувременно коалицията "За да остане природа в България" протестира срещу експлоатацията на марката "Орлов мост" за предизборни цели. На страницата им във Фейсбук имаше съобщение: "Ние не робуваме на символи, но все пак е малко гадно по този начин да експлоатират "Орлов мост" - мястото, където спасихме Странджа, Витоша и горите. Защото именно в юнските протести за опазване на природата (2007 и 2012 г.) на Орлов мост се роди истинското гражданско общество. Та четете внимателно бюлетините на 12 май, защото някои неща не са такива, каквито изглеждат!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 11571 |25.03.2013 Задкулисни интереси прозират зад Стоичков . 17| 4995 |23.03.2013 РЗС: Олигарси искат нов трансфер на Стоичков в политиката . 13| 5403 |23.03.2013 Христо Ковачки: Моята сила е икономиката . 52| 5991 |21.03.2013 Канят Христо Стоичков да предвожда студентски бунтове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads