Реклама / Ads
9| 5103 |13.11.2011 НОВИНИ

Р. Христов: Излъгаха ни, ако приемат бюджета

.
Мирослав Найденов
Ако бюджетът влезе в този си вид, значи сме излъгани от премиера, заяви Радослав Христов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите пред БНР. Той каза още, че явно министър Найденов не е направил достатъчно, защото за земеделските производители влиза сумата от 340 млн. лева вместо 570 млн. лева.
 

„Министърът на земеделието  беше на нашето мнение, но само на приказки и виждате, че делата са по-различни”,  разяснява още зърнопроизводителят.

Оттук нататък чакаме до датата на внасяне на бюджета в НС, ако влезе в този си вид с другите браншови организации правим събиране и съответно организация за протест. Държим да има ясни и принципни правила. Явно изпълнителната власт не желае да има принципи и правила. Промени не могат да се правят едностранно. Редно е като им форсмажорни обстоятелства, както казва Дянков, да се седне на масата. Искаме да чуем становището на премиера във връзка с това дали сме излъгани предизборно или не. Ако влезе бюджетът така, значи сме излъгани и от премиера, категоричен е Христов.

 

От своя страна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов съобщи, че той е внесъл даже сумата от 570 млн. като искане в проектобюджета. "Тази сума е на базата на договорките ни с браншовете от сектор земеделие. Когато беше внесен проектобюджетът на заседанието на МС и при обсъждането в Комисията по земеделие навсякъде поддържам този бюджет, но не аз го правя този бюджет, там е въпросът. Ние имахме преди заседанието на Комисията по земеделие среща с премиера, с министър Дянков, изложихме нашите мотиви, за съжаление чухме негативните прогнози на министър Дянков и след това дойде съобщението на комисаря Оли Рен. Всички тези негативни сигнали не ме правят оптимист, че ще успеем", подчерта Найденов. Радослав Христов заяви, че умишлено в края на всяка година се манипулира обществото. "Не съм чул комисарят Оли Рен да говори за намаляване на парите за земеделие", подчерта Христов.

 

Земеделският министър посочи, че за първи път са дали допълнителни средства на животновъди, зеленчукопроизводители, картофопроизводители. "За тази 2011 г. тоталният бюджет от субсидии в земеделието като цяло е 1 млрд. и 66 млн. лв. За следващата година сумата ще бъде 1 млрд. и 260 млн. лв. това са 200 млн. повече заради средствата, които идват от европейския бюджет. Това е безпрецедентна цифра за българското земеделие", категоричен е Найденов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 4827 |17.09.2011 Приемат ни в Шенген, но частично? . 13| 5873 |02.09.2011 Р. Христов: Няма да кажа "Костов е виновен", ако загубя! . 66| 5393 |05.08.2011 Р. Христов: Опонент ми е Калфин; конкурент - кандидатът на ГЕРБ . 86| 6900 |31.05.2011 Р. Христов: Подкрепяме ГЕРБ за фискалния борд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads