Реклама / Ads
44| 5653 |24.07.2014 НОВИНИ

И. Христов: Служебното правителство обслужва кръговете, които го монтират

.
Служебното правителство теоретично подготвя изборите, а практически - обслужва кръговете, които го монтират. Няма да живеем по-добре след оставката на Пламен Орешарски, прогнозира социологът доц. Иво Христов.
 

Оставката на правителството не решава нищо, добави той пред БНР.  Ако трябва да бъда по-аналитичен - това е междинно разрешение на една изкуствено създадена криза, чието начало води от лятото на миналата година и влизане в следваща фаза на политически турболенции. Може да се каже, че очевидно страната беше изкуствено истеризирана в рамките на тази близо една година. Имаше опит тази изкуствено подгрята политическа криза да бъде допълнена със също толкова изкуствена, а може би след това и "естествена" финансова, защо не и икономическа криза, за да се достигне до състояние на относителен дирижиран хаос, който да гарантира идването на един по-твърд режим, който би въвел реда и тишината на територията, заяви социологът.

Върху т.нар. "българска криза" се насложиха два пласта, каза доц. Христов и посочи: Първият е вътрешният - противопоставянето между кръговете около ДПС и БСП и тези около ГЕРБ. На това противоборство обаче се наслагва едно друго - противопоставянето между САЩ и Русия.  България се явява периферна страна в този сблъсък, който очевидно американската администрация реши да предприеме в последната година, визирам събитията в Украйна. Нещата ми напомнят на събития с повече от половинвековна давност. Тази логика предопределя и движението на вътрешните български сили и пластове. Очевидно има интерес в България да бъде въведен ред, който да изключи реализацията на някакви проруски интереси, визирам основно "Южен поток", но не само.

Служебното правителство теоретично има задача да подготви изборите, а практически - да обслужва съответните кръгове, които го монтират. Така беше с предишното служебно правителство, предполагам, че така ще бъде и със сегашното. Според Христов след предстоящите избори ще се състави относително "шарен" парламент от 5-6 политически партии. Задължително пак ще трябва да се мине през някаква принудена форма на коалиция, добави мнението си той: Не изключвам явна или неявна коалиция между ГЕРБ и ДПС и също така явна коалиция между ГЕРБ и БСП. Не са изключени нито едното, нито другото, коментира още Иво Христов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4953 |24.07.2014 О. Герджиков: Правителството падна, защото обърка големи играчи . 16| 4917 |24.07.2014 В 15.00 ч президентът връчва мандати за съставяне на правителство . 3| 7988 |23.07.2014 Правителството остави на следващите проекта за VІІ блок в АЕЦ „Белене” . 39| 4708 |17.07.2014 Д. Атанасова: Ако управляващите внесат вот на недоверие към правителството си, ще се запомнят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads