Реклама / Ads
6| 5719 |06.07.2012 НОВИНИ

Хванаха измамник, представял се за зам.-мин. на земеделието

.
Закоравял измамник беше задържан при полицейска операция в Етрополе, съобщиха от ОДМВР София. Рецидивистът е задържан в момента, в който се канел да вземе от жертвата си поисканите 6000 лева.
 

50-годишният П.Ц.- Тараджука от Етрополе е започнал престъпната си кариера още през 1978 г. и оттогава не се е задържал за дълго на свобода. В досието му фигурират десетки криминалистически регистрации за различни престъпления, извършени на територията на цялата страна. Само за измами в особено големи размери и документни престъпления Таранджука е осъждан четири пъти ефективно.

Общо 11 години е лежал в затвора за изнасилвания - през 1979 и 1982 г., две ефективни присъди са му наложени за подправяне на парични знаци, 3000 лева глоба през 2002 г. за обида на длъжностно лице. За кражби етрополецът е лежал в затвора 7 г.6м. Характерно за него е, че при всичките си удари е действал сам, прилагайки особена изобретателност.

В сряда П.Ц. позвънил на кмета на Луковит, представяйки се за Цветан Димитров - зам.-министър на земеделието и храните. Измамникът поискал 6000 лева в замяна на съдействие на високо ниво. За да направи версията си още по-достоверна той дори на няколко пъти прекъсвал разговора с обяснението, че го търси премиерът. Кметът обаче не се поддал на заблудата. За да помогне с разобличаването на измамника обаче приел уговорката, като междувременно сигнализирал в районното управление в Луковит. Двама цивилни служители и познат на кмета потеглили с лек автомобил към Ботевград, както им било наредено. Когато пристигнали П.Ц. на няколко пъти променял плана, пращайки ги първо в Правец, а след това и в Етрополе.

Минути след като влезли в Етрополе мъжете дали описание на колата, с която пътували и получили инструкция да спрат и да изчакат човек, на когото да предадат парите. Не след дълго пристигнал самият измамник, обяснявайки, че идва от името на зам.-министъра. В този момент униформени от районното управление в Етрополе, които били наблизо и мигновено разпознали стария си познайник, щракнали белезниците на ръцете му. Първоначално П.Ц. бил задържан с полицейска заповед за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Районната прокуратура му е повдигнала обвинение и впоследствие му е взета мярка „задържане под стража” за 72 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6388 |01.05.2012 Хванаха син на футболен шеф с дрога . 9| 5582 |28.01.2012 Закопчаха измамник, издирван в Италия . 0| 5035 |23.10.2011 Хванаха фалшиви удостоверения за застъпници . 7| 6027 |27.08.2011 Хванаха кмет да краде вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads