Реклама / Ads
0| 5199 |21.01.2010 НОВИНИ

Хванаха измамник, представял се за Зорка Първанова

.
В СДВР било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител Източник: Вяра Йовева
Телефонен измамник, искал пари от името на първата дама Зорка Първанова, е разкрит след повече от година и половина разследване, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

По този начин мъжът измамил няколко фирми със суми за по около 300 лв, които уж отивали за сираци и деца в нужда. По телефона си преправял гласа, за да звучи като жена и се представял с женски имена. За разговорите използвал предплатени карти на мобилни оператори или се обаждал от Булфон автомати. На 15 август още през 2008-а г. бил получен първият сигнал за престъпната дейност на неизвестния по онова време извършител. В жалба до столичната полиция директорката на "Напоителни системи" ЕАД разказала, че на служебния телефон се обадила жена, която се представила за сътрудник на съпругата на президента. Обяснила, че от фондацията й се събират помощи за болен. Директорката на "Напоителни системи" била помолена да помогне с 300 лева и тя своевременно се отзовала. Впоследствие разбрала, че е жертва на измама и алармирала полицията.

В СДВР било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. В хода на разследването станало ясно, че по същия начин, чрез използване на името на г-жа Зорка Първанова, са правени опити да бъдат измамени и служители на други големи фирми и организации. Исканите суми за благотворителност били все около 300 лева.

Арестуван е 29-годишен мъж, осъждан осем пъти за измами, извършени в София, Разград и Шумен. Разкрили, че той действал сам, без съучастници. Последният сигнал е подаден на 18 януари тази година от търговски директор на компютърна фирма. В телефонен разговор отново мнима сътрудничка на първата дама молела да се подпомогне сирак като му се купи мобилен телефон, тъй като бил спечелил стипендия за обучение в САЩ.

Столичните криминалисти, със съдействието на колегите си от ОДМВР в Пловдив и Стара Загора, успели да открият С.С.
Вчера той е задържан в Стара Загора и конвоиран до София. Прокурор от Софийска районна прокуратура му е повдигнал обвинение за измама, извършена при условията на опасен рецидив и му е определил мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4532 |12.01.2010 Над 200 ченгета хванаха 11 престъпници . 3| 5549 |22.12.2009 Хванаха трети Крокодил . 2| 4613 |05.12.2009 Хванаха фалшификатори на банкови карти . 0| 4808 |28.11.2009 Хванаха убиеца на българката в Падуа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads