Реклама / Ads
8| 4681 |06.01.2011 НОВИНИ

Хванаха над 1700 мастърбокса контрабандни цигари

.
Източник: МВР
Повече от 1700 мастербокса е количеството на конфискуваните контрабандни цигари, скрити под морска сол и трици в три камиона, задържани в района на граничния пункт „Илинден", според предварителния оглед.
 

Първият товарен автомобил е задържан снощи на влизане в страната. По документи превозвал морска сол, доставена от италианска фирма, а получател е компания в Пловдив.

Оказало се, че влекачът е въведен за издирване в Шенгенската информационна система. В чувалите с морска сол е открито неустановено до момента количество и марка цигари без бандерол.

39-годишният шофьор е задържан за 24 часа в граничното полицейско управление в Гоце Делчев.

Още по тематаХванаха два тира цигари, натъпкани в чували със сол800 мастербокса цигари пътували като дървени трици
По-късно в района на село Елешница е задържан товарен автомобил Даф, собственост на софийската фирма. Той също пътувал по маршрута от Италия към Пловдив и по документи превозвал идентичен товар – морска сол в чували.

Проверката отново показала, че под морската сол е прикрито голямо количество цигари без акцизен бандерол. Автомобилът е съпроводен до митническото бюро в Гоце Делчев, шофьорът (на 43 г.) от Перник е задържан.

По-късно в управлението в Гоце Делчев е задържан и собственикът на двата камиона А. Р. на 31 г. от София. За незаконно пренасяните цигари без бандерол са уведомени гръцките гранични власти, образувано е досъдебно производство.

Прогнозното количество цигари, превозвани в двата камиона, според предварителния оглед е към 920 мастербокса.

Същевременно служители на Агенция „Митници” - Митница Югозападна са задържали трети тир, минал отново през "Илинден". Количеството контрабандни цигари в него е 800 мастербокса.

В този камион цигарите не пътували като морска сол, а като „дървени трици". Кашоните били покрити с тънък слой стърготини и пътували с български камион, специално предназначен за превоз на насипни товари.

И трите товарни автомобила в момента са в митническото бюро в Гоце Делчев.

Информацията за залавянето на голямото количество контрабандни цигари събра на едно място вътрешния министър Цветан Цветанов, шефа на митниците Ваньо Танов и финансист № 1 Симеон Дянков.

Тримата участваха в огледа на задържаните камиони само ден, след като избухна скандалът със записите на разговори между Танов и Дянков, в които говорят по адрес на МВР шефа.

Въпреки че от аудиозаписа се чува, че Танов обвинява Цветанов в оказване на натиск, днес тримата се постараха да демонстрират сърдечни отношения.

Те дойдоха заедно на терминала на митническото бюро, заявиха, че имат нормални работни отношения и накрая позираха за обща снимка, по настояване на журналистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7980 |30.12.2010 Хванаха общинар да краде в хипермаркет . 1| 7775 |30.12.2010 ДАНС залови контрабандни цигари във Враца . 19| 5547 |30.12.2010 Танов: Не бяхме подготвени за контрабандата на цигари в България . 4| 5809 |19.12.2010 Хванаха кмета на Белослав с подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads