Реклама / Ads
0| 4568 |23.12.2016 НОВИНИ

Хванаха наркобанда с 40 кг. хероин в Ямбол

.
Окръжна прокуратура –Ямбол задържа за 72 часа и внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под страда“ спрямо четирима мъже, които са обвинени за държане с цел разпространение на над 40 кг. хероин в Ямбол и в с.Радовец, общ.Тополовград.
 
Мъжете са задържани от полицейски служители  на 21.12.1016г. в Ямбол, при опит на продажба на част от високорисковото наркотично вещество.

        Подробности за провелото се разследване дадоха днес Апелативният прокурор на  Бургас – Любомир Петров, Заместник-апелативният прокурор на Бургас – г-жа Йовита Григорова, Окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев, Главният секретар на МВР Георги Костов , Директорът на ГД „БОП“ Ивайло Спиридонов и Директорът на ОДМВР-Ямбол Генчо Иванов.

      Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 часа, съобщи Апелативният прокурор на Бургас – Любомир Петров. Той добави, че един от обвиняемите е от Ямбол, а другите трима са от с.Радовец. Апелативният прокурор добави, че по-късно днес в Окръжен съд-Ямбол ще бъде проведено заседанието по внесеното от прокуратура искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемите. От думите му стана ясно, че хероинът е за 2 милиона лева по цени, определени  с постановление на МС, а трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани.  В заключение Петров оцени високо съвместната работа на прокуратура и МВР, която за пореден път е довела до постигнатия отличен резултат.

Георги Костов също отличи отличното сътрудничество между институциите. Той съобщи, че по разкриване на престъплението се е работило от два месеца, като в последния етап на реализацията са се включили полицейски служители от Областните дирекции в Ямбол, Сливен и Хасково. Костов добави, че мъжете са задържани при опит за продажбата на 5 кг. хероин  пред магазин на известна немска търговска верига. При последяващите действия, разследващите са открили и останалата част от хероина в къща, намираща се в с. Радовец. Костов каза още, че 60 процента е чистотата на задържаното наркотично вещество, а цената му на улицата би била в пъти по-висока от  тази на държавата.

       Спиридонов обърна внимание на факта, че задържаното количество хероин е предназначено за вътрешния пазар, което го прави едно от най-големите изобщо задържани  такива в страната.  Спиридонов поясни, че е имало и по-големи количества задържани в резултат от контрабанда, но този хероин е един от рекордните като количество, открити в жилище.

       Припомняме, че само преди дни отново на територия на област Ямбол бяха задържани двама мъже, обвинени в контрабандно пренасяне на 8кг. хероин, а през лятото на ГПП „Лесово“ бе задържан ирански шофьор на камион пренасящ  около 400кг. хероин.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4034 |18.12.2016 Хванаха шофьор без книжка да прекарва мигранти . 1| 5521 |16.12.2016 Само във Фрог: Полицай от Русе осигурявал „чадър” над наркобанда . 0| 4344 |15.12.2016 Хванаха бус с 21 нелегални мигранти в Бургас . 0| 3870 |12.12.2016 Хванаха 36 нелегални мигранти край Монтана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads