Реклама / Ads
11| 8004 |30.12.2010 НОВИНИ

Хванаха общинар да краде в хипермаркет

.
Румен Русев Източник: News.bg
Румен Русев, който е общински съветник от Шумен е хванат да краде в известна верига хипермаркети.
 

В 12 ч. охраната на магазина спипала общинаря до касите на хипермаркета. Русев опитал да изхвърли неплатената стока на земята, след което се развикал, че е невинен, разказали очевидци. Охранителите обаче прибрали стоката, задържали крадеца и викнали полиция.

Лицето е опитало да открадне стока за около 20 лева. Знам, че се е държал доста грубо пред служителите ни и охраната“, каза директорът „Връзки с обществеността“ на „Кауфланд-България“ Росица Попова. Тя обясни, че не знае точно какви стоки е опитал да краде съветникът, тъй като и те били предадени в полицията.

В момента Русев е в полицията и дава обяснения. “В момента му снемат обяснения. Вероятно случаят ще бъде докладван по чл. 218, буква Б, от НК“, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен. Става дума за кражба в малки размери и предвижда наказание глоба от 100 до 300 лева, съобщи БГНЕС.

В края на октомври 8-те общински координатори на „Атака“ в Шуменска област, сред които и Румен Русев, подадоха колективна оставка. Те оттеглиха доверието си от цялото централно ръководство на партията и настояваха за оставката на лидера Волен Сидеров.

Причина за недоволството на общинските лидери беше „неправилната кадрова политика“. В писмо до Волен Сидеров общинските координатори от Шуменско заявявиха, че са против смяната на Румен Русев като областен лидер на „Атака“. Неговият пост бе зает от доц. Веселин Панайотов, който преподава в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

Русев заяви, че има решение на общинския събор на партията в Шумен, с което отказват да предадат документацията на новия лидер доц. Веселин Панайотов. „Възмутен съм, че новият областен лидер се опита да контактува с мен чрез медиите“, заяви Русев. По думите на Русев, напрежение в местните структури на партията се е създало още по време на предходните парламентарни избори, когато по думите му „била подменена депутатската листа в Шумен“.

Общинските координатори заявиха, че са недоволни от лидера Волен Сидеров, който не се съобразявал с техните искания и не поискал мнението им за смяната на Русев. „Главата трябва да се отреже, за да се спаси тялото“, заяви Божурка Иванова, общински координатор на партията в Хитрино.

Крайният резултат от протеста беше изключването на общинските съветници Румен Русев, Георги Стоянов и Христо Чернаев от партия “Атака”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 14643 |28.12.2010 Крадеш парно – влизаш в затвора . 4| 5820 |19.12.2010 Хванаха кмета на Белослав с подкуп . 1| 5262 |13.12.2010 Делото срещу кмет се бави заради общинар . 4| 5325 |08.12.2010 Хванаха хероин за 900 000 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads