Реклама / Ads
8| 4747 |15.07.2011 НОВИНИ

Яна не била жертва на сериен убиец

.
Няма установена серийност на престъпленията в Борисовата градина. Тук не вилнее сексуален манияк. Но по всеки такъв случай се работи с години. Колкото по-тихо се работи, толкова по-бързо можем да стигнем до извършителя.
 

Това каза на брифинг Ивайло Спиридонов, зам.-директор на СДВР, повод за който станаха „свободните съчинения” в средствата за масова информация, както и масовата истерия в група във Фейсбук във връзка с намерения на 10 юли в Борисовата градина труп на 28-годишната Яна Кръстева.

Този случай не е обявен от СДВР, както много такива случаи, тъй като няма как да разберем на първоначалния оглед дали спрямо едно лице има извършено насилие или не. Много случаи на убийства се установяват, че са такива, едва когато се извърши аутопсията, случаят е такъв и затова не е обявен в бюлетина на СДВР като класическо убийство, обясни Спиридонов.

Трупът е намерен между заведението „Маймунарника” и БНР. При първоначалния оглед не са били забелязани следи от насилие. Момичето е било съблечено частично. Причината за смъртта е насилствена. Изпратен е екип, тъй като би могло да се касае за убийство. Назначена е експертиза, която да установи дали е имало сексуално насилие.

Към момента няма заподозрян, има такива които минават на разпит в СДВР и алибито им се проверява.

Разследващите са установили, че през периода, в който жертвата е била в района, е имало около 500 души. Обръщам се към тези хора да се обадят в полицията, за да дадат повече данни за случилото се, призова Спиридонов.

Той опроверга информацията, че в Борисовата градина вилнее сексуален маниак. Това не е истина. Тук има извършено едно убийство през 2008 г. на момче на 28 г. Михаил Стоянов Извършителите са задържани през 2010 г. Те са извършвали грабежи, като трима от тях са били съпричастни към убийството.

Спиридонов не пожела да разкаже подробности, заради продължаващото разследване, но уточни, че момичето е било със свои приятели в заведение в парка. По думите му жертвата е имала интимен приятел, но не се знае дали той е присъствал в неделя в Борисовата градина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 9868 |13.07.2011 Ченгета дебнат за сериен изнасилвач в Борисовата градина . 18| 5418 |14.06.2011 Първо дете сериен убиец . 4| 5856 |07.06.2011 Л.Колев: Не съм убиец, жертва съм на скалъпен процес . 7| 6974 |05.05.2011 Арестуваха сериен изнасилвач

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads