Реклама / Ads
73| 5344 |25.05.2014 НОВИНИ

Янаки Стоилов: Борисов използва гласуването, за да отправя обвинения към БСП

.
Янаки Стоилов Източник: Булфото
Според информацията, с която разполагаме, изборният процес преминава при добра организация и без видимо напрежение. В същото време са констатирани редица сигнали и жалби за нарушения в деня за размисъл и още повече днес.
 

Това заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на ПГ на КБ, на пресконференция в централата на БСП.

Той даде пример с изпратени вчера голям брой поздравления със SMS от една от коалициите, на няколко места са организирани по различни поводи безплатни курбани от кметове на кметства с цел да бъдат привлечени  повече хора и да бъде създадена подходяща среда за контакт с тях.

„В днешния изборен ден са внесени около 30 жалби от представители на КБ предимно в РИК. Те се отнасят до няколко вида нарушения: агитация от страна на кметски наместници, предимно от една политическа сила, както и опити да контролират вота на избиратели, а някъде са били организирани и водени да гласуват от тях. Има и няколко случая, в който е констатирана подготовка на списъци в магазини и други обекти, където са записвани лицата. Натиска се изразява особено в ромски махали“, обясни той.

По неговите думи има и сигнали за купуване на гласове от страна на няколко партии и коалиции, а в Хасковско, Бургаско и няколко района на София това е по-силно изразено. „Снощи са били арестувани 3-ма представители на КБ в Пазарджишко без да са достатъчно ясни мотивите“, съобщи Стоилов.

„В изборния ден получих информация, че лидерът на ГЕРБ при гласуването по същество е провеждал антиагитация. Той е използвал гласуването, за да отправя критики и обвинения към БСП и то за действия, които по правило са твърде характерни за активисти на ръководената от него партия, а и да се презастрахова, обявявайки че изборните резултати ще бъдат признати или непризнати в по-късен момент“, допълни зам.-председателят на БСП.

Стоилов призова българските граждани да направят информиран избор. По неговите думи навсякъде в изборните секции е посочена бюлетината. „Могат да направят тази справка, за да са сигурни в избора на предпочината от тях партия или коалиция“, заключи Янаки Стоилов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 5262 |25.05.2014 Бойко Борисов: Май Манолова взе българите за шарани . 59| 5868 |23.05.2014 Борисов: Станишев изрови мините . 90| 5299 |23.05.2014 Борисов в кулоарите: Орешарски да върне мандата на президента . 16| 5937 |22.05.2014 Ясновидки предрекоха коалиция Борисов-Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads