Реклама / Ads
0| 5761 |15.07.2015 НОВИНИ

Янаки Стоилов: Калин Христов искаше банкова ваканция

.
Янаки Стоилов
Шефовете на БНБ сами си определят заплатите. Затова питаме дали МС ще въведе методика за определяне на възнагражденията, заяви в „Лице в лице” Петър Славов от Реформаторския блок. Въпросът ни е и за допълнителните възнаграждения, уточни народният представител.
 

Важно е да знаем възнагражденията на всички хора на публични длъжности. Другият въпрос е как се определят възнагражденията на другите лица от УС на БНБ. Ако някой иска да се прави на предприемач, да отиде в частна банка, това каза от своя страна червеният депутат Янаки Стоилов, също гост на предаването.

 

Ако институциите добре си вършат работата, нека да получават високи заплати. Но при положение че не си свърши работата БНБ за КТБ, за какво увеличение може да става дума?!, възмущава се Славов.

 

Не сме доволни от подуправителите Димитър Костов и Калин Христов. Димитър Костов не представлява БСП, каквито слухове тръгнаха. Тези хора не са там, за да са удобни на банките, размаха пръст Стоилов. Тези, които ще гласуват за подуправителите, дават награда за тяхната несвършена работа. Калин Христов мотивираше банковата ваканция, каза сензационно червеният депутат.

По неговите думи, със сформирането на стария нов управителен съвет става ясно, че за едни вече са извършени съответните прехвърляния на средства от КТБ към други банки и са рефинансирани кредити. „Това беше удобният политически момент за ГЕРБ и съюза между ГЕРБ и ДПС. Това показва, че утре като се прави анализ на активите на банките тези хора ще трябва да действат по такъв начин, че да не рецидивира същите въпроси“, допълни той.

 

Димитър Лазаров от ГЕРБ взе думата и успокои, че все още окончателно не са избрани подуправителите и може Христов и Костов да си тръгнат от БНБ. Той се опита да оправдае кандидат-замовете на Димитър Радев, чийто избор е на ГЕРБ, като заяви, че трябва да има приемственост между старите и новите в БНБ.

Осигурено е мнозинството за избора на зам.-гуверньори, обори Стоилов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4692 |29.06.2015 Стоилов: Русия не е заплаха за България . 16| 5200 |17.06.2015 Янаки Стоилов: Важно е не само раждането на деца, но и отговорното родителство . 5| 4571 |02.06.2015 Стоилов: Подкупът за Миков не е изненада . 2| 4304 |29.05.2015 Стоилов: За БСП най-важни са стабилността и единството на Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads