Реклама / Ads
26| 6675 |25.10.2012 НОВИНИ

Янаки Стоилов се прави на мъдрец, разчита какво означава ГЕРБ

.
Янаки Стоилов Източник: Интернет
Буквите от абревиатурата ГЕРБ идва от „Група за етапно разграбване на България”, нахвърли се червеният депутат Янаки Стоилов върху колегата му от ГЕРБ Доброслав Димитров в студиото на bTV. Ожесточеният спор отново беше на тема АЕЦ „Белене” и въпроса, на който ще отговарят българите на референдума относно изграждането на централата.
 

"Ако гласувате на референдума за ядрената енергетика и подкрепяте изграждането на Седми блок на АЕЦ „Козлодуй" трябва да гласувате с „против", тъй като въпросът е за изграждането на нова ядрена централа", призова Стоилов.

„106 депутати осакатиха въпроса и пренебрегнаха мнението на над 700 000 българи.
От ГЕРБ се опитват си присвоят референдума”, оплака се Янаки Стоилов. Според Доброслав Димитров обаче, ако във въпроса фигурира „Белене”, хората щели да се дезориентират.

Средства от държавния бюджет са използвани за строеж на АЕЦ „Белене", каза Димитров и цитира стенограма от заседание на кабинета Станишев, в което се обсъжда решение за финансиране на проекта с 300 млн. лв.

„Единствените, които опитаха да саботират референдума, бяха БСП, които формулираха грешен въпрос”, добави Димитров. Той за пореден път изтъкна, че в запитването трябвало да пише „Република България” вместо „България”. Янаки Стоилов обаче хитро финтира с въпроса защо в абревиатурата на ГЕРБ републиката също липсва. „Червеният” депутат не пропусна да вметне, че всъщност буквите от съкращението значели „Група за етапно разграбване на България”.

И двамата депутатите не можаха да дадат категоричен отговор дали българите в чужбина ще могат да гласуват на референдума. Ако се разкрият секции и те имат постоянен адрес у нас, българите в чужбина ще могат да гласуват обаче дали ще се открият секции не стана ясно.

„Не мога да дам съвет на избирателите на ГЕРБ, защото работи комисия, която ще разкрие доста интересни факти около АЕЦ „Белене”, заяви Доброслав Димитров.

„Нека на изборите да гласуват за сбогуване с ГЕРБ, за да бъде изпълнен проекта „Белене”, призова Янаки Стоилов.

Със 106 гласа "за" и 7 "против" депутатите вчера одобриха редакцията на ГЕРБ „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”, вместо формулировката на въпроса от подписката, инициирана от БСП „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене”?.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6679 |20.10.2012 Бум на продажбата на хотели, кризата диктува правилата . 18| 6640 |20.10.2012 Р. Петков: Ако направим референдум "да избесим депутатите", ще гласуват 80% "за" . 8| 6190 |16.10.2012 Имаме отбор! Националите направиха равен с Чехия, 2-ри сме в групата! . 7| 5698 |10.10.2012 Наполитано: Направихме крачка към премахването на визите със САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads