Реклама / Ads
6| 6076 |26.09.2012 НОВИНИ

Янаки Стоилов: Връзката между политика, медии и икономика е трудно различима

.
Всички трябва да се поставят в равни условия. Тези, за които не е доказано, че са използвали средствата за изкривяване вота на избирателите, да се преборят за истинската воля на българските граждани.
 

Това каза пред БНТ депутатът от Парламентарна група на Коалиция за България Янаки Стоилов във връзка с предстоящите парламентарни избори.

Той изтъкна, че някои хора са тълкували поканата на Сергей Станишев към партиите за гарантиране честността на другите избори, като покана за коалиция. „Но не става дума за подготовка за коалиция. Ние имаме задача да покажем това, което трябва да се отхвърли от управлението на ГЕРБ и какво трябва да направим ние. БСП се стреми да представи своите виждания да постигне по-голяма подкрепа за изборите”, коментира Стоилов.

За Антикорупционната комисия на Яне Янев, Стоилов каза, че в този парламент са били създадени множество комисии и нито една от тях не е дала значителен принос. „ГЕРБ или не успяха, или нямаха достатъчно воля да стигнат до корените на корупцията. Сегашното управление увенча корупционните практики, формирани през последните години. Не подценявам инициативата за такава комисия, но се опасявам, че комисията на Янев няма да извади наяве истинските проблеми на корупцията”, заяви Стоилов и добави, че корупцията става все по-концентрирана. „Връзката между политици, медии и икономически фактори вече е трудно различима”, заяви той.

За днешния избор на членовете на ВСС Стоилов каза, че дотук процедурата е била открита и е дала възможност на хората да придобият представа за кандидатите, за техните позиции. „Изслушването не е, обаче, единственият критерий, защото повечето от кандидатите имат тяхна професионална биография. Имаме предложения, които са аргументирани, Представят се сериозни професионалисти. Прозрачността и ефективността на избора за ВСС ще дойде след гласуването. Тогава ще се види дали този избор не се е изградил върху някакви политически интереси, каза Стоилов, но предпочете да не коментира повече въпроса, преди да приключи процедурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5407 |02.08.2012 Я. Стоилов: Щом за президента може; значи и за АЕЦ "Белене" трябва! . 22| 6031 |27.04.2012 С 3 млрд. скок в оборота след връзката с НАП . 22| 9431 |29.10.2011 Тадаръкова се изложи пред Горан Благоев и проф. Янакиев . 35| 5800 |18.07.2011 Янаки Стоилов: Партийното лицемерие погубва БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads