Реклама / Ads
41| 6016 |21.04.2013 НОВИНИ

Яне Янев иска властта, за да вкара министри в затвора

.
Яне Янев, лидерът на РЗС Източник: Булфото
Занесли сме в прокуратурата не няколко папки, а няколко колички с документи срещу енергийната мафия, каза по време на доклада си пред конгреса на РЗС Яне Янев. Сега очакваме прокуратурата да действа бързо и в резултат до няколко дни да имаме арестувани представители на тази мафия, обърна се Янев към главния прокурор.
 

Той посочи конкретно името на Румен Овчаров като един от виновниците за състоянието на българската енергетика и запита докога няма да му се търси сметка, след като вината му е доказана с документи.

Той посочи, че откраднатите от енергетиката пари са достатъчни, за да се увеличат социалните плащания още в следващите години. Лидерът на РЗС поиска партията му да влезе в изпълнителната власт, за да вкара в затвора министри и кметове-феодали, които са нарушили закона.

Днес искаме вот на предварително доверие от българския народ - да ни даде шанс да влезем в изпълнителната власт на България. РЗС не подведе избирателите от 2009 г. и без почивка громеше корупцията. Ако вие дадете шанс РЗС да влезе в изпълнителната власт, ще има министри и кметове – феодали в затвора, каза Яне Янев.

От 23 години старите комунистически фамилии продължават да властват навсякъде. Затова те не искат да свършва преходът. РЗС по никакъв повод и на никаква цена няма да влезе в коалиция с БСП, ДПС и Пръмова. Те за нас са най-вредните партии на прехода. Не по-малко вредни са и партиите от старата десница, заяви Яне Янев.

В навечерието на тези парламентарни избори, РЗС, чрез комисията за борба с корупцията, показа какво значи истинска битка с мафията, престъпността и корумпираната политическа въхрушка. Затова днес призовавам Сотир Цацаров да действа така безкомпроминсо, както действаше и спрямо енергийната мафия, заяви Яне Янев.

Искаме задържани лица от енергийната мафия, г-н главен прокурор. Вие получихте от нас няколко колички с документи, благодарение на РЗС - освободихте и наказахте ваши подчинени, защото са били част от тази мафия или са й осигурявали комфорт.

Енергийната мафия открадна от републиканския бюджет повече от няколко милиарда лева. Искаме парите да се върнат в държавната хазна, г-н главен прокурор. Искаме да започнете с истинското лице на БСП, с Румен Овчаров, който е кукловодът на енергийната мафия, искаме да започнете от него, г-н Цацаров. България губи 5 милиарда лева годишно, заради корупционни практики. РЗС има волята да върне тези пари на българите, каза Яне Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5912 |20.04.2013 Яне Янев: Социолозите да мълчат и да не се маскарят . 40| 8730 |20.04.2013 Янев забърка Първанов в офшорки, Първанов го плаши със съд . 57| 5744 |19.04.2013 В. Дърева иска разлика между доносник и разузнавач . 71| 5803 |18.04.2013 Цветанов: 18 отвличания за 2,5 години и никой не поиска оставка на министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads