Реклама / Ads
44| 6520 |20.05.2009 НОВИНИ

Яне Янев обяви „Топ 10” на корумпираните кметове

.
Яне Янев
Градоначалникът на Хасково Георги Иванов е първи в списъка на „Ред, законност, справедливост” за най-корумпираните кметове. Втори в „Топ 10” на корумпираните български кметове е управникът на Велико Търново Румен Рашев а трети кметът на община Гърмен Ахмед Башев.
 

Това обяви на пресконференция председателят на партията Яне Янев.

В офиса на партията във Велико Търново са постъпили 117 жалби, молби, петиции, становища и декларации от граждани и инициативни комитети. Освен срещу Рашев са представени сигнали и срещу 14 служители от общинската администрация и общински фирми.

Срещу Ахмед Башев са постъпили 57 сигнала в РЗС. Става дума за злоупотреби със служебно положение и използване на религията за икономическа изгода. Три са свързани с това, че Башев е агент на ДС и в това си качество е предоставял информация на сега действащи служби, за да клевети свои съседи, политически опонент и и други.
Кметът на Община Царево Петко Арнаудов е четвърти в списъка на РЗС.

В приемните на РЗС и по пощата са пристигнали общо 85 сигнала с обем от 325 страници срещу него. Освен това Политическият съвет разполага и с данни за съставени 12 акта за злоупотреби със заменки, свързани с НАТУРА 2000, както и със злоупотреби с власт и нарушения на обществените поръчки.

„Имаме информация, че в Брюксел вече се разглежда в детайли и случаят Краш 2000, за който аз като депутат съм направил питане писмено и устно, по което определени министри са прикрили информация”, каза Янев.
Кметът на Община Берковица Милчо Доцов е пети в списъка на РЗС. 32 сигнала за злоупотреби са получени срещу него. Част от хората са били анонимни, защото се страхували от Доцов.

Списъкът с десетте кметове-феодали е резултат от работата на експертни екипи на партията в рамките на половина година.
Докладът съдържа над 1500 страници фактология, правни анализи и документи, част от които оригинали. Разкритията ще бъдат предоставено в Брюксел от Яне Янев и от Димитър Абаджиев.

Кметът на община Стамболово Гюнер Сербест е девети в списъка „ТОП 10” на корумпираните български кметове –феодали. В смесените общини той е рекордьор по корупция, каза председателят на българските консерватори. На табелата на общината може да се напише, че Стамболово е частна община с едноличен собственик Гюнер Сербест, смята Янев.
Десети в списъка е кметът на Монтана Златко Живков, за който има сигнали за злоупотреби с власт, търговия с влияние, незаконно провеждане на обществени поръчки.

Освен това има събрани материали за още 50 кмета, които са превишили служебните си правомощия, обявиха от РЗС.

При изготвянето на доклада партийната принадлежност не е била водеща.

Следващата сряда РЗС ще предостави информация, свързана с декриминализация на политическия и икономически елит в страната. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4921 |12.05.2009 Обявиха евролистата на ГЕРБ, Румяна Желева е първа . 9| 5152 |10.05.2009 ДНЕС се обявиха против политиците . 27| 5074 |09.04.2009 Кабинетът обяви криза в София заради боклука . 52| 5180 |14.03.2009 Станишев обяви, че в България няма олигархия, студенти не му вярват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads