Реклама / Ads
32| 5806 |15.09.2013 НОВИНИ

Яне Янев: Пеевски държи мажоритарния пакет на управляващите партии

.
Яне Янев
Делян Пеевски е човекът, който управлява това правителство. То не е нито на Орешарски, нито на Станишев, нито на Доган. Пеевски притежава мажоритарния дял от партиите, които сега са в коалиция.
 
Това сензационно изявление направи Яне Янев в предаването „Насреща с Люба Кулезич” по Нова тв.

Подобни изявления се нуждаят от задължителни доказателства иначе са нещо като есе на политическа тема, контрира Кулезич.

Много е просто. Пеевски контролира БСП или поне 2/3 от партията и нейните депутати чрез Моника Йосифова. В ДПС Пеевски вече има по-голямо влияние от Доган, защото Пеевски има повече и много по-гъвкави кръгове и структури от тези на Доган. Той е много умен и знае как да моделира партийните лидери, които са просто говорители, на които той е написал репликите, а те ги произнасят, дори доста непрофесионално. Пеевски държи и партията на Волен Сидеров. Забележете, Сидеров е шеф на антикорупционната комисия в парламента, но досега само мълчи и не е казал нищо за корупцията. А там е пълно с докумети за тези взаимовръзки, за които говоря.

Въпреки това, всичко което казвате, колкото и да е интересно и бомбастично, трябва да се доказва. Редно е да се говори с факти, например дали се срещат Моника и Пеевски, какво точно ги свързва, защото иначе не е сериозно.  

Водещата попита Янев и за мнението за новия политически проект на журналиста Николай Бареков. Според нея в поведението му имало неща, които напомнят поведението на самия Яни Янев. Лидерът на РЗС обаче е категоричен, че засега има само заявка, но няма нищо реално в действителност.

Яне зяви също, че скоро се чувал с Бойко Борисов и му казал всичко, което мисли. Той не приемал позицията на Борисов за протестите. Според Яев те трябвало да се радикализират и да се поеме политическа отговорост за тях. Сега те приличали повече на манифестация и били безрезултатни.

Ако Пеевски реши, правителството може да си отиде за 24 часа, ообщи Яне. Той обеща в скоро време да поднесе абсолютна изненада в политическото пространство. Каква, щяло скоро да се разбере. Тя обаче нямало да има нищо общо с Реформаторския блок, който Янев нарече „реаниматорски блок”, пълен със стари мцуни, част от които обременени с лоши политики през годините на прехода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5206 |13.09.2013 Шопов: България е магарето, а ЕС държи моркова . 19| 6382 |13.09.2013 Румен Петков: Бойко вдига плакат "Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски" . 20| 5687 |12.09.2013 Кадиев:Трябва някой да понесе отговорността за назначението на Пеевски . 24| 5374 |12.07.2013 "Пеевски" пише SMS-и на депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads