Реклама / Ads
3| 4373 |15.10.2010 НОВИНИ

Яне Янев: Прокурори изпълняват политически поръчки

.
Солидни фактори в САЩ смятали, че Ал. Петров е много добър професионалист. В СГП имало изключително поръчкови прокурори, служещи на политическите хрумвания на Цветан Цветанов.
 

На най-високо ниво много солидни фактори в САЩ са направили анализ на професионалните качества на Алексей Петров и за разлика от Цветан Цветанов, смятат, че той е много добър професионалист, обяви по БНТ лидерът на РЗС Яне Янев.

Ставало дума за конгресмени, сенатори и действащи политици
. За репликата на посланик Уорлик, че Алексей Петров е опасен човек, Янев добави, че той можел да твърди всичко, но трябвало да има разграничение. Заради думите си от преди две седмици бившият френски посланик Етиен дьо Понсен, ако бил в друга страна, щял да бъде отзован заради изказванията си.

Не може човек да бъде хулен 8-9 месеца и това да става само от едно политическо лице, каза Янев. Според него в Софийска градска прокуратура имало изключително поръчкови прокурори, които служели на политическите хрумвания на Цветан Цветанов. Техните имена скоро щели да се кажат. Когато се прави преглед на всички преписки в прокуратурата, като се тръгнело от ерата Филчев, така трябвало да се проверят и факти, свързани с притискане на прокурори от сегашната изпълнителна власт.

Прокурори изпълнявали политически поръчки, съобщи Янев и това ставало поради една елементарна причина: обещано им било израстване в йерархията или сядане на мястото на главния прокурор. Алексей Петров се занимавал активно с предизборната кампания на ГЕРБ на предишните местни избори. Тогава братът на Петров, в качеството си на пратеник на Борисов, убеждавал Янев да се присъедини към партията, защото на Борисов му трябвали кметове. Тогава Петров работел за ГЕРБ. Янев каза още Алексей Петров бил заключен и поради икономически сметки, но не трябвало да се чува само  версията на Цветанов и на поръчковите прокурори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4775 |14.10.2010 Л. Корнезов: Новият съд ще е политически пешкир . 3| 6042 |14.10.2010 Б. Велчев: Проверяват се прокурорите на "Октопода" . 3| 5011 |07.10.2010 Прокурори чакат от НАП истината за далаверите на Доган . 26| 6742 |28.09.2010 П. Блъсков: Зловещ политически картел има у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads