Реклама / Ads
9| 5008 |06.07.2010 НОВИНИ

Яне Янев: Речта на Бойко към МВР беше цинична

.
"За пореден път, на връх професионалния празник на МВР, министър-председателят Бойко Борисов разви абсурдната си теза, че полицаите трябвало да напълнят държавната хазна. Въпросът е как?", се казва в съобщение до медиите на РЗС.
 

„Ред, законност и справедливост” неотдавна постави този въпрос на вицепремиера Цветан Цветанов по линия на парламентарния контрол и той не можа да даде разумен отговор. Затова изявлението на премиера не може да бъде тълкувано по друг начин, освен като призив към служителите на вътрешното ведомство да превишават и нарушават служебните си правомощия. Защото техните правомощия се ограничават с осигуряване на реда и законността в Република България. Задължение да осигури постъпленията в държавния бюджет има приходната администрация – НАП и Митниците.

Изказването на Борисов е и крайно опасно за правовата държава и демокрацията, защото той дава пряка директива на органите на МВР да извършват несвойствена им работа и да навлизат в компетенциите на други държавни органи – именно това е дефиницията на понятието „полицейска държава”. Бившият милиционер Борисов не се посвени да призове полицаите да работят усилено сега, за да разполагат с повече средства за бъдеще. В типичен тоталитарен стил им обеща светлото комунистическо бъдеще, с каквото бяха залъгвани техните бащи и дядовци. Това е чиста проба цинизъм на фона на мизерията на редовите полицаи, които свързват двата края със заеми и кредити или се принуждават да приемат дребни подкупи. Същевременно парламентарната група на ГЕРБ е пълна със странно забогатели бивши полицейски началници, които инвестираха огромни суми, за да осигурят настоящето си политическо положение.

За пореден път РЗС констатира, че премиерът Бойко Борисов не е в състояние да излезе от амплоато си на тартор на силова групировка и с изказванията си на празника унизява българските полицаи и насочва дейността на МВР в различна от обществения интерес посока.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 8272 |25.06.2010 ВИП-гейове бойкотират парада, скинари посрещат с „Молотов” хомосексуалистите . 5| 4798 |20.06.2010 Бойко свали тока с 3% . 12| 5249 |12.06.2010 Бойко категоричен: Няма пари за Бургас-Александруполис . 13| 5058 |12.06.2010 Царят: Не наричайте Бойко мой бодигард!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads