Реклама / Ads
44| 8777 |05.02.2013 НОВИНИ

Яне Янев: Зад досието на агент "Буда" стои Румен Петков

.
То е ясно, че ченгетата от БСП нямат други козове. За първи път чух информация за агент „Буда” от Румен Петков, когато беше министър.
 

Така председателят на РЗС Яне Янев коментира откъде е тръгнал скандалът с досието на агент "Буда", в ефира на TV7.

„И да знаеш, че за Бойко Борисов има някакво досие "Буда". Възползвай се, колкото можеш”, му е подшушнал загадъчно през 2006 г. Румен Петков. Тогава Янев му отвърнал, че няма интерес от подобни слухове.

"Румен Петков е гледал незаконно документа по това време. Той изпусна духа от бутилката. Информира ме, че има нещо скрито някъде и че ще се опита да набави и други документи.", разкри още лидерът на РЗС.

"Този скандал е съшит с бели конци. Документът е фалшификат. От него става ясно, че Борисов никога и по никакъв повод не е бил съпричастен на тези служби. За да си съпричастен, трябва да си със статут на агент "Сотир", какъвто беше бившият председател на СДС", заяви още Яне Янев.

Водещият Николай Бареков пък напомни, че именно Янев преди 2 години за пръв път е казал нещо за „Буда“. Депутатът обаче контрира, че РЗС никога не са огласявали такива факти, а само са задавали въпроси, тъй като са били в ролята на радикална опозиция.

Той коментира и вчерашните разкрития около енергийната мафия: "Въперки че НЕК има лиценз и може да продава, ползва посредник. Този посредник купува ток на 50% по-ниски цени. След като са иззети тези пазари е нанесена двойна щета върху България."

"Много пъти са се опитвали да ме плашат. В момента, в който оповестих, че разсекретените документи ще отидат в комисията, получих няколко заплахи. Заплашваха ме чрез обаждания и съобщения, дори външни хора ми изпратиха", разкри председателят на РЗС.

В ефира на ТВ7 с правото на отговор се включи и депутатът от БСП Атанас Мерджанов, който заяви, че поведението на г-н Янев не е изненада за никого. То е плод на зависимости вече три години и половина, категоричен е Мерджанов.

"Аз не мога да коментирам поредните чудовищни обвинения на Яне Янев. Категорично отхвърлям подобни твърдения, че Румен Петков му е казал първи за агент „Буда“.", заключи представителят на Коалиция за България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 5586 |29.01.2013 Я. Янев: Бойко е единственият премиер, на когото не му пука . 26| 5062 |23.01.2013 Янев: ДПС показа, че е партия-агресор . 86| 28152 |12.01.2013 Екатерина Бончева размаха в ефир досието на дядо Кирил и азбуката на ДС . 37| 6419 |11.01.2013 Яне Янев: Р. Овчаров е източил 350 млн. лв. от АЕЦ "Козлодуй"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads