Реклама / Ads
48| 6005 |25.02.2013 НОВИНИ

Янев: Анархо-комунизъм иска улицата сега

.
Яне Янев
Словесен двубой се разяри между лидера на РЗС Яне Янев и част от организаторите на протестите. Протестиращите го обвиниха, че често сменя политическите си пристрастия и приятели. Той контрира, че ако те са лицето на народа, са далеч от истината.
 

„Аз съм бил много повече пъти на улицата от вас", каза Янев. „Явете се на избори и ще видите какво представлява улицата", призова лидерът на РЗС в студиото на bTV.

Не ме интересува кой се дразни и кой не се дразни, отсече Янев по повод твърденията, че партията му сега се е сетила да говори за проблемите на хората, след началото на протестите. Той припомни някои от инициативите на РЗС много преди избухването на народното недоволство, които тогава не са били чути.

На въпроса дали иска да управлява Янев се измъкна с отговора, че трябва да управлява този, който може да решава проблемите. Той беше категоричен, че ако партията му не беше подкрепяла ГЕРБ в последната година, ситуацията у нас е щяла да стане като в Гърция.

В студиото на bTV присъстваха 9 представители на протестиращите. Янев не се притесни да влезе в пререкание с всички тях, още повече, че те съзряха в него представителя на властта, срещу когото да скочат. Сред тях беше и журналистката Еми Барух.

Янев, обаче, не прие тя да е говорител на протестиращите. “Ако вие представлявате гражданите, госпожо Барух, която сте по-стара от най-старите политици, аз ще си сменя името. Много далече сте от истината”, заяви той.

Думите му предизвикаха реакцията и на останалите участници, които се опитаха да го посочат като типичен пример за политик с неприемливо поведение. Янев, обаче, им сложи диагноза: “Анархо-комунизъм – това в момента, е нещото, което улицата иска.”

Той се аргументира, че не може да има омраза към политическите партии, тъй като те са избрани по демократичен път. Ако се случи това, за което някои недоволни настояват – да се създаде една народна партия, която да забрани всички останали партии, това ще ни върне към 9 септември 1944 година.

„Хората избират по демократичен път в Гърция, в Испания, в Италия и партиите се тресат от протести с хора по няколко милиона. Всеки, който иска друг път, той на практика иска да дойде на власт. Не съм бил никога в изпълнителната власт, никога не съм се изкушавал от никакви съблазни. Бил съм честен!", завърши Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6823 |24.02.2013 Филчев: Йосич искаше да плати част от дълга на България . 53| 5338 |23.02.2013 Станишев иска спешни мерки за енергетиката . 63| 6411 |23.02.2013 Янев: Грешката на Борисов е, че не вкара 10-ма министри в затвора . 55| 11613 |22.02.2013 Атентатор иска 120 млн и самолет, за да не убива Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads