Реклама / Ads
9| 5151 |09.07.2010 НОВИНИ

Я. Янев: ДАНС прецака Л. Иванов; защо остава депутат?

.
Истинските причини за краха на Лъчезар Иванов били прикрити от ГЕРБ. Лидерът на РЗС попита защо бившият зам.-председател на парламента остава депутат.
 

РЗС има достоверна информация, че известните мотиви за отстраняването на Лъчезар Иванов са разиграни като фарс пред обществото.
"Истината е, че той е отстранен от позициите, които заема заради две разработки в ДАНС, отпреди повече от половин година.", каза Яне Янев на брифинг в парламента.

Една част от разработките, по-точно първата от тях, са свързани с фармацевтичната индустрия с покровителстване на определени групировки в здравеопазването и с източване на ДДС, които действия Лъчезар Иванов е извършил заедно с предишния здравен министър Божидар Нанев. Според Янев, Борисов трябва да каже защо не е отстранил Лъчезар Иванов като депутат и обвини премиера в лъжа за това, че не оповестява истинските мотиви за оставката на Лъчезар Иванов.

Втората разработка е свързана не само с Иванов, но и с други действащи депутати от ГЕРБ и е свързана с акцизната сфера. Тъй като в нея се съдържа класифицирана информация, на този етап тя не може да бъде разсекретена и оповестена публично. Другата седмица от РЗС ще настояват с искане до Парламентарната комисия за контрол на ДАНС да се разсекрети първата разработка свързана с името на Лъчезар Иванов. "От РЗС ще настояваме също да се стане публично и делото "Галерия”, каза в заключение Янев.

Минути по-късно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов увери журналисти в кулоарите на парламента, че такава разработка срещу Иванов няма. „Не смятам, че трябва да отговарям на всичко, което твърди Яне Янев. Не знам днес по какъв повод е бил на работа. Може би, за да ви каже тази новина”, каза Цветанов, намеквайки, че Янев и хората му бойкотират заседанията в пленарната зала. По думите му в агенцията досега нямало разработки за никого от ГЕРБ. Цветанов попита лидера на РЗС помоли да каже кои са източниците му на информация, които са били в негово обкръжение в минал период от време.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5005 |06.07.2010 Яне Янев: Речта на Бойко към МВР беше цинична . 24| 6356 |30.03.2010 Я. Янев: Вероятно премиер и президент ще се споразумеят . 7| 5214 |06.02.2010 Я. Янев: ГЕРБ ще получи още един депутат за сметка на ДПС . 7| 4473 |05.02.2010 Я. Янев: Цачева си играе на хазяйка сред битовизми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads