Реклама / Ads
160| 5130 |07.03.2013 НОВИНИ

Янев: Кирил Йорданов изнасял папки от общината

.
Лидерът на РЗС Яне Янев
Служебен премиер ще бъде Саша Безуханова - мениджър на високотехнологична компания. Според Яне Янев изборът й е договорен и това потвърждава тезата, че кръгът на Иво Прокопиев ще управлява служебното правителство.
 

Това коментира лидерът на РЗС в студиото на TV7.

Има очевидна връзка между президента Росен Плевнелиев и кръга на Иво Прокопиев и Алексей Петров, коментира в "Гореща точка" Николай Бареков. Ако се разровим в миналото, тази връзка изпъква от една немска фирма, в която Плевнелиев е бил съдружник с Иво Прокопиев. Въпросът е доколко Росен Плевнелиев се е облагодетелствал, добави водещият. Той призова президента да излезе открито пред обществото и да оневини отношенията си с кръга на Прокопиев.

Кирил Йорданов е изнесъл папки с документи от Община Варна във времето, в което отлагаше решението си за подаване на оставка, коментира още Яне Янев. Той добави, че над 50 сигнала са подадени до Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Затова той черпеше аванс, за да може да излезе пред обществото едва тогава, когато всички следи са потулени, добави Янев.

Той бе категоричен, че с право граждански организации настояват за издаване на възбрана за напускане на страната от Кирил Йорданов. Те имат данни, че групата на Кирил Йорданов умишлено е изнесла тези документи, които са били прикрити. Добре е, че по тези сигнали са образувани преписки, има и конкретни факти, приложени са документи. С някои от тези дейности Община Варна е ощетена с над 1 млрд. лв., каза още Яне Янев.

Яне Янев посочи пример с реконструкция на пътна инфраструктура. Сметната палата е констатирала, че за 50 милиона са участвали във формална тръжна процедура „Инжстрой”, „Пътища и мостове” и „Хидрострой” - трите фирми, с които Кирил Йорданов е спечелил 90% от обществените поръчки. Той не пуска други фирми, но им иска голяма комисионна, над 20 процента. Няма как да излязат тези 20 процента, защото обемът на работата е малък. И той за същия обем работа прекратява този конкурс и от 50 милиона обявява друга поръчка за 140 милиона. Пак подчертавам, за същия обем работа, за да може комисионната да бъде гарантирана, разкри Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5155 |07.03.2013 Бареков дава Кирил Йорданов на прокуратурата . 19| 5682 |07.03.2013 Комунист поема поста на Кирил Йорданов . 30| 7059 |06.03.2013 Кирил Йорданов подаде оставка след 13 г. . 12| 6585 |06.03.2013 България: траур за Пламен; Варна: грамада за К. Йорданов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads