Реклама / Ads
11| 5269 |11.02.2011 НОВИНИ

Я. Янев: Които са пребили О. Стефанов, са автори на взрива

.
Яне Янев
Яне Янев отхвърли обвиненията на премиера Бойко Борисов и бившия си съпартиец Тодор Великов, че определени кръгове около него са готвели провокации с думите: „Борисов е толкова страхлив и объркан, че наговори един куп небивалици. Той нали се прави на някакъв смел мъж. Нека каже имена на хора от РЗС, които са участвали в терористични актове”.
 

Все пак Янев се съгласи с премиера за едно: „Аз също считам, че тези, които са пребили Огнян Стефанов, сега са взривили „Галерия”.

Тук възниква въпросът има ли МВР и ДАНС, или сме разграден двор?”
, попита Янев и без да каже имена, насочи кои са извършителите на двете покушения: „Част от тях се намират в ДАНС в момента, на високи позиции”, категоричен бе той.
В РЗС са твърди – ще заведат дела срещу Тодор Великов заради твърденията му срещу тях.

„Това е абсолютна лъжа, така както беше лъжа, че ние сме инсценирали открадването на джипа. Вече минават 12-13 дни и нямаме никаква информация”, заяви Янев и допълни, че му е под достойнството да коментира Тодор Великов.

Емил Василев пък даже не желаеше да спомене името на бившия си съратник: „Защо премиерът назначи един доказан подлец за свой говорител? Той си е написал на челото: "Аз съм мръсник". Това говори и какво представлява самият премиер”, атакува независимият депутат.

Яне Янев призова делото „Галерия” да бъде разсекретено. Там щели да лъснат и имената на похитителите на Огнян Стефанов, съответно – на хората, които поставиха бомбата пред редакцията на вестника.

По-рано днес Янев каза по БТВ, че ръкавицата е хвърлена към Бойко Борисов и Цветан Цветанов. От вчерашните изказвания на Бойко Борисов разбирам, че РЗС е единствената опозиция на неговото мафиотско управление, установи той и предупреди, че всички материали за управляващите щели да бъдат показани.

Вестник „Галерия" не е взривил редакцията си, това е смешно и нелепо, каза Янев. Все пак България е правова държава и вчера възложих на правния отдел да заведе необходимите дела срещу Бойко Борисов, за да обясни пред съда, след като е знаел, че сме атентатори, защо не е предотвратил опит за убийство, добави той и каза, че щял да заведе трето поредно дело срещу Тодор Великов за клевета.

Когато има взривове, тогава е силата на Бойко Борисов, той е силен по време на хаос. Очаквам да наметне черния шлифер, да ходи по улиците и да вдига белите чаршафи на труповете, дословно заяви Янев, според когото ставало дума за хора, които работели по-добре с бухалка, отколкото с химикалка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 4875 |07.02.2011 Я. Янев: Ситуацията днес е по-зле от Виденовата . 67| 7072 |30.01.2011 Я. Янев: Българският Хашим Тачи е Б. Борисов . 86| 12146 |21.01.2011 Яне Янев: Бойко Борисов е мафиот, а обществото не ме разбира . 37| 6100 |20.01.2011 Яне Янев: Бойко, подай си оставката и си върви с мир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads