Реклама / Ads
7| 4891 |15.10.2009 НОВИНИ

Я. Янев: Ив. Костов е гуру на правителството

.
Яне Янев Източник: Вяра Йовева
Наглия, Тарикатите, Локума, Вълка, Прилежния, Цуг са или прозвища на министри, или имена на разработки.
 

Още преди да бъде сменен Петко Сертов, отидох в неговия кабинет и изисках да ми предостави всички справки, становища, доклади, свързани с корупцията и противодействието й от страна на ДАНС. Тогава той ми показа документи, свидетелстващи за сериозна работа по висшите етажи на властта - корупция у министри, зам-министри, областни управители, т.е. наистина е имало корупция, обяви по БТВ Яне Янев, председател на парламентарната комисия за борба с корупцията.

Не зная кой се има предвид с прозвища като Наглия, Тарикатите, Локума
, Вълка, Прилежния, Цуг и пр., добави Янев. Нашата комисия обаче още не разполага с тези документи, а тези неща не трябва да се оставят, защото у обществото остава впечатление, че много се говори, а малко се действа.

РЗС не участва в изпълнителната власт, а само подкрепя лоялно правителството на Б. Борисов за шест месеца. Ще поискам среща с премиера до края на седмицата, за да обсъдя с него новите обстоятелства, зарече се Янев и обясни, че комисията е трябвало да има друг статут, да може да прави внезапни проверки. Методите за противодействие на корупцията трябва да се обсъдят на срещата, а и фактът, че с него се говори по един начин, а в НС се действа по друг.

В МО се говори не за един Вълк, а за вълци, при това трима Вълци - това са тримата предишни министри на отбраната. Трябва да се разбере кои са министрите с прозвища - Н. Василев ли е, Емел Етем ли, Емилия Масларова ли, Бюрхан Абазов и пр. - случайно или не изброи тези имена той. Хора като Петър Мутафчиев отдавна трябваше да са арестувани, дословно заяви Янев.

Всички тези имена може да са и наименования на разработки, допусна още Янев.

Кой е Алексей Петров в държавата, та непрекъснато се върти неговото име, възмути се Янев по повод на въпроси за Алексей Петров и неговото минало. България най-сетне трябва да стане европейска държава, в която не може да се действа задкулисно под натиск на едно или друго лице, отсече той и поиска цялостна стратегия по национална сигурност.

Иван Костов е странен ментор на правосъдие, той е влязъл в ролята на гуру на правителството на ГЕРБ, което формира политика, обяви Янев. Възможно е в ДАНС да има доклади за корупция по времето на Костов, предположи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4686 |13.10.2009 Костов и Димитров застават зад Фандъкова . 6| 4869 |12.10.2009 ДАНС е била VIP Dance, кимна утвърдително Иван Костов . 13| 5246 |09.10.2009 Костов: Дянков, давайте финансовата рамка на премиера! . 0| 5166 |04.10.2009 Иван Костов: ДАНС е управлявана от Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads