Реклама / Ads
52| 6402 |05.11.2012 НОВИНИ

Я. Янев: Костов и Кунева заедно атакуват България

.
Яне Янев
Думите на Ахмед Доган за Балканската война били едно от най-неадекватните му изказвания през целия преход. Коалицията “Либерален алианс” между РЗС и Марешки вече си била подредила листите в цялата страна.
 

Атаката срещу съдия Венета Марковска е по елементарната ченгеджийска схема, което показва, че не е принципна, а има интереси и трябва да се разбере кой стои зад тях, заяви по НТВ лидерът на РЗС Яне Янев. Той оставал с убеждението, че вицепрезидентът Маргарита Попова се изявявала като някакъв задкулисен кадровик за това, което става в съдебната система. Ако това е така, да излезе публично и да коментира ситуацията, призова Янев.

Случилото се със съдия Венета Марковска е изключително показателен казус за процесите, които текат в българското общество, продължи Янев и каза, че господин Костов и госпожа Кунева загубили позиции в съдебната власт и сега зад завесите се опитвали да режисират процесите и да си служат с обикновени компромати. Всеки, който познава системата, може да разбере какво представлява Венета Марковска, нейната професионална биография е безупречна, по нито едно дело няма дори намек за корупция или за професионално несправяне, изреди той. 

Има някаква хранителна верига между медиите на Иво Прокопиев, 2-3 граждански организации, които са тежко пристрастни и хора от кръга на Костов и Кунева и кръгът се затваря. Тука има разбирателство между Костов и Кунева да се атакува България на всяка цена и да се предизвика нов доклад. Очаквам в близките дни групичката около тях двамата да се раздвижи още повече и да свика най-различни пресконференции, предвиди Янев.

По повод думите на Ахмед Доган за Балканската война като война за етническо прочистване, Янев коментира, че Доган от философ може би се е преформатирал в историк. Това било едно от най-неадекватните му изказвания през целия преход. Той цели да провокира и да предизвика още по-голямо напрежение, което затвърждава позицията, че ДПС имат и антиконституционни намерения. Това изказване цели сепариране на райони и капсулиране на общности. Единственото, което може да направи Ахмед Доган е, че би следвало да се извини, обясни лидерът на РЗС. 

Коалицията “Либерален алианс” (между Янев и Марешки - б.ред.) ще бъде преграда Ахмед Доган чрез БСП и Кунева да формира ново правителство. Нашата амбиция този път е много голяма, няма да играем за някаква си 4% бариера, нашата цел е да имаме между 25 и 30 депутати. Вече сме подредили листите в цялата страна, всеки си знае отговорностите. Не е рано, защото искаме по този начин всичко да е ясно и чисто, защото тази кампания ще бъде изключително важна за България. РЗС не иска старата тройна коалиция да се рестартира и да дойде на власт, заключи Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 151| 8186 |02.11.2012 Иван Костов: Има и втори сигнал срещу Венета Марковска . 52| 7021 |31.10.2012 Янев: Тройната коалиция е управлявала паралелна държава . 35| 7694 |31.10.2012 Човек на Кунева внесъл боба с червеи . 111| 5704 |28.10.2012 Кунева се зарече да управлява повече от 1 мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads