Реклама / Ads
41| 6551 |04.11.2012 НОВИНИ

Янев и Марешки поеха към изборите в коалиция

.
Яне Янев и Веселин Марешки изнесоха първата си съвместна пресконференция Източник: Фрогнюз
Лидерът на РЗС Яне Янев днес официално обяви коалиционното си партньорство за предстоящите избори с „Либералния алианс” на Веселин Марешки. На първата си публична изява лидерите се обявиха за реформа в системата и приемане на нова конституция за нова България.
 

"Както обикновено аз не съм се подготвил добре, защото искам хората да ме запомнят не с една силна пиар акция, а с моето честно отношение към гражданите на България", заяви Веселин Марешки.

"Както преди години предрекох пръв, че царят е гол, при идването на Кобурга и идва само, за да си върне имотите, сега един от приоритетите ми е да изпратя и Пръмова при Кобурга, а именно – в политическото небитие", заяви Яне Янев.

„Преди години аз лично написах и прокарах мораториум, за да не може Кобурга да продаде имотите, които съдът по-късно обяви за публична държавна собственост. Сега няма да допусна Кунева отново да подмени вота на българските граждани, да се представи за някакво ново лице и отново да замени приоритетите на България.”

Яне Янев е категоричен в новата визия на съюза между РЗС и „Либерален алианс”:

„Учредявайки днес нашата формация даваме заявка да победим БСП поне в 50% от мандатните избирателни региони в страната.”

РЗС още от създаването си до днес има една голяма свещена кауза, обяви той: „Искаме този порочен посттоталитарен модел да го пратим в историята, да сложим край на този преход. Това може да стане само чрез свикване на Великото народно събрание и приемането на нова българска конституция, с нов модел на управление: 100 общини, 100 съдебни района, 100 народни представители и 50 процентно съкращаване на държавната администрация.”

По думите на Яне Янев РЗС ще настоява за декриминализация на държавата и ще потърси сметка на тези, които са я опоскали.

„Искаме да видим министри в българските затвори.” Яне Янев обеща, че в депутатските листи в сформирания алианс няма да има нито един министър или зам.-министър от целия преход.  

Яне Янев отдели време да обсъди и спекулациите със свободата на словото: „22 години нито едно правителство не успя да прекара закон за печата. РЗС има готов и написан закон за гарантиране на свободата на словото”, беше категоричен той. Той предложи създаването на публичен регистър и абсолютна прозрачност за най-малкото регионално общинско вестниче до най-голямата медия.

За РЗС днешният ден бил особено специален, тъй като за 7 години в политиката по никакъв повод от партията не са влизали в каквито и да е политически коалиции. „РЗС не избра да се коалира въпреки многото предложения с партии от статуквото, които лапаха от държавната софра, независимо дали отляво или отдясно”, коментира Яне Янев. Затова РЗС избрала за свой партньор една политическа сила, която всъщност е цяла социална програма за България. Веселин Марешки и неговата бизнес дейност ще направят това, което за много години държавата не успя да направи за своите граждани, изтъкна лидерът на РЗС.

Марешки от своя страна обеща, че ще се бори за равенство между половете. Според него, жените са по-подредени, по-честни и по-верни и затова той обяви, че 50% от хората, които ще представляват тази коалиция на властови постове, ще бъдат жени.

„Ние ще работим за чувствително повишаване доходите на Българите и всички в България да сме по-усмихнати и по-щастливи", подчерта Веселин Марешки. Той обеща още пенсионна реформа и промени в здравната реформа и най-вече в лекарствоснабдяването.

Яне Янев заяви, че първа до края на годината новата коалиция ще представи собствена политическа платформа за управление на държавата по сектори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 6271 |03.11.2012 Я. Янев и В. Марешки ще вкарват 30 депутати в НС . 13| 7531 |02.11.2012 Веселин Марешки влиза в политиката, имал лекарствени аргументи . 52| 7019 |31.10.2012 Янев: Тройната коалиция е управлявала паралелна държава . 17| 589514 |26.10.2012 Л. Павлова: Марешки да събаря къщата и да я строи пак на 60 кв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads