Реклама / Ads
21| 5246 |29.03.2013 НОВИНИ

Я. Янев: Министрите в служебния кабинет са извършили престъпления

.
Яне Янев
Това станало като са подали своите декларации за несъвместимост и за конфликт на интереси, с фалшиви задни дати и дори изходящи номера от президенството, твърди Янев.
 

На пресконференция лидерът на политическа партия РЗС Яне Янев добави, че е подаден сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с днешна дата за това нарушение и разказа хронологично и иносказателно какво точно се е случило. 

"По наши данни, на 20 март около обяд служители на Народното събрание са позвънили в Министерски съвет, като са заявили, че на 20 март е последната дата за подаване на декларации за несъвместимост и за конфликт на интереси. До края на работния ден обаче, никой освен министъра на здравеопазването Николай Петров не се е отзовал с подобна деклрация. Всички останали започнали да търсят как да излязат от ситуацията, като при обстоятелства на тотална паника, обявяват пред президента, че има проблем с тези декларации. Начело с Екатерина Захариева мислят как да излязат от патовата ситуация, след дълго мислене, те не са измислили нищо и са прегазили законите. Формата за самосъхранение им е изиграла лоша шега. На 21 март сутринта всички министри проверяват дали има свободни входящи номера от дата 19 и 20 март, но разбират, че такива няма. Паниката става още по-голяма. Изведнъж едно от лицата на тази сбирка дава идеята - да се ползват изходящите номера в изходящия регистър само и само да се спасят и всички осъществяват това безумие. Започва едно истерично бързане, при което някои от тях, като икономическия министър Асен Василев, са пропуснали да посочат в декларациите какви са. Други от министрите направо са ги „начаткали” на компютрите си, а те трябва да ги попълнят собственоръчно”, посочи Яне Янев. 

Имало подадена декларация на здравния министър Николай Петров с входящ номер в парламента от 20. 03. „На следващия ден обаче – „Барабар, Петко с мъжете” Петров попълва още веднъж декларация с изходящ номер в президентството”, подчерта лидерът на РЗС. 
Той определи цялата тази история като престъпление, което се изразява в антидатиране и попълване на документ с невярно съдържание. 
"Виновен за цялата тази история е президентът Росен Плевнелиев, тъй като това се извършва от неговата администрация", заяви Яне Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5705 |28.03.2013 М. Райков: Щом аз мога, и министрите да вдигат телефоните си! . 15| 5361 |26.03.2013 Я. Янев: Има хора от МВР и РПУ свързани с купувачи на гласове . 11| 5557 |25.03.2013 Яне Янев: Олигарсите правят своя парламентарна група! . 12| 5860 |23.03.2013 Константин Пенчев хвърли бомба: Има проблем със служебния кабинет!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads