Реклама / Ads
4| 4397 |02.06.2008 НОВИНИ

Я. Янев: Премиерът каза, да не ровим в темата митници

.
В защита на бившия митнически шеф А. Асенов се обадили настоящ вицепремиер, бивш полицейски генерал и трима eксминистри. Водите били дълбоки, особено заради предстоящите избори, твърди депутатът.
 

Бившият финансов министър Милен Велчев осъществявал политическия чадър и над Иван Тодоров - Доктора, и над Асен Асенов, оповести по НТВ председателят на партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, който е депутат от ПГ на ОДС. Покровителят имал брат с огромни хотели по Черноморието, а баща му бил задържан в Хараре за валутни измами. Този човек се срещал във видни столични ресторанти с Асен Асенов и всъщност бил ексфинансовият министър от правителството на Сакскобургготски.

По този повод група народни представители от опозицията щели да внесат искане в Народното събрание за разследване имотите на брата на Милен Велчев. Янев отчете, че дейността на Асен Асенов била ощетила българската държава с милиони в полза на групировките, но отговорността за това падала и върху плещите на министрите на финансите от последните години, в качеството им на принципал на митниците.

Яне Янев уточни, че в защита на Асен Асенов се обадили един настоящ вицепремиер, един бивш полицейски генерал и трима бивши министри, като един от тези хора бил генерал Васил Василев, ексдиректор на полицията. Според Янев Василев отишъл в парламентарното кафене, извикал го встрани и му казал, че онова, което прави срещу Асенов било недопустимо. Асенов бил приятел и трябвало да се внимава, защото водите били много дълбоки. Янев оповести още, че лично премиерът Сергей Станишев в пленарната зала казал пред депутати от парламентарната група на ОДС въобще да не се ровят в тази тема.

Янев твърди, че мафията е завзела огромна част от митническата администрация, като случващото се в митниците било заради предстоящите избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5109 |15.03.2008 Вицепремиерът на Русия Нарижкин мечтае за почивка в България . 3| 5044 |11.03.2008 Я. Янев: "Министри, зам.-министри и областни управители са получавали пари по САПАРД" . 1| 4900 |18.02.2008 Буш призна Косово, Испания отказа, сърби искат помощ от Русия . 2| 5906 |27.12.2007 Експремиерът на Пакистан Беназир Бхуто загина при атентат след митинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads