Реклама / Ads
40| 5261 |05.04.2009 НОВИНИ

Я. Янев: Ще освободим България от робството на корупцията

.
Лидерът на РЗС Източник: Неделчо Хазърбасанов, Frognews.bg
Двама – трима депутати от партия „Ред, законност и справедливост ще има в новия Европейски парламент. Тази прогноза направи на брифинг Джефри ван Орден.
 
Той е гост на третия редовен конгрес на РЗС, който днес се провежда в зала 1 на НДК. Джефри ван Орден посочи, че с нетърпение очаква изборите за Европейски парламент на 7 юни защото тогава ще се сформира нова политическа група на европейските консерватори и реформисти и към нея ще се присъедини и РЗС.

Консерваторът от Великобритания подчерта, че от доста време говори по проблемите на борбата с корупцията и организираната престъпност. Според него това ще са основните приоритети, по които ще работи партията на Яне Янев.
Джефри ван Орден припомни доклада на ОЛАФ, където ясно е подчертано, че има политически чадър над Марио Николов, източвал средства по програма САПАРД.

„Нашата цел и нашият стремеж е наистина да има ефективно правораздаване, прокуратура и ефективна полиция, така че гражданите да видят с очите си, че има ред, законност и справедливост”, заяви Джефри ван Орден.



Форумът ан РЗС беше открит с химните на България и Европейския съюз. В него участват 3500 делегати на партията от цялата страна и 1500 делегати от съпътстващи партии по проекта "България на гражданите и регионите" . Делегатите ще номинират кандидатите за евродепутати и ще направят избор на ръководни и контролни органи на партията.
„ Окото ми няма да трепне докато в България не въведа ред и законност”. Това заяви лидерът Яне Янев при представяне на доклада си пред делегатите.

„Готови сме да освободим България от робството на корупцията. Ще бъда безпощаден към всеки независимо дали се казва Ковачки, Гергов, Костов или Борисов”, каза Янев. Според него на партията му предстои сериозна битка срещу политическата и икономическата мафия. Тя ще бъде без правила, затова РЗС трябва да победи на евроизборите, а това ще е добър знак и за националните избори за Народно събрание. Яне Янев повтори отново, че основната им цел ще бъде свикване на Велико народно събрание и изработка на нова конституция.

В писмо до участниците в конгреса, лидерът на свободните демократи Стефан Софиянски призова старите лидери от дясното като Иван Костов да отворят път на нови лица в политиката.

Сред гостите са на третия конгрес на РЗС са и Михаил Камински от полската партия "Право и справедливост", представители на дипломатическия корпус. По повод конгреса бяха получени поздравителни адреси от премиера на Чехия Мирек Тополанек и от неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5786 |01.04.2009 Барак Обама каца за час в България . 12| 4589 |01.04.2009 РЗС ще даде третия път на България . 17| 6262 |31.03.2009 Роман описва България, критиката го разбива . 3| 5692 |30.03.2009 България станала като Мексико

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads