Реклама / Ads
11| 5433 |24.02.2014 НОВИНИ

Янев: Службите за сигурност имат агенти сред депутатите в 42-то НС

.
Яне Янев
Те стоят в основата на „брокерството на народни представители”. Поне трима да били накарани да напуснат, заяви по БТВ лидерът на РЗС Яне Янев, бивш депутат и председател на Комисията за борба с корупцията в предишния парламент.
 

Една част от напусналите години наред служат на спецслужбите, друга част са зависими от тях, на трета част им се предлагат директно пари, за да напуснат парламентарните групи и да станат дементни – да забравят откъде са тръгнали и с коя партия са влезли в НС, коментира Яне Янев.

 

ДПС и БСП поддържат механизми, чужди на демокрацията и не работят с политически средства, а като „икономически структури, мафиотски организации, осведоми той и подчерта, че е запознат с тази информация като депутат и председател на комисията за борба с корупцията, както и член на комисията за контрол на ДАНС в предишния парламент.

Аз очертавам тенденции и правя анализ. Достатъчно съм патил и продължавам да страдам от моите думи и дела. Умело съм боравил с информация от спецслужбите, когато съм имал имунитет и съм имал парламентарната трибуна, а сега – скромно, веднъж годишно ефир, обясни още Янев, след като заяви: „От мен няма да чуете име.”
 

Той предрече разразяването на грандиозен и безпрецедентен европейски скандал, „ако има депутати от спецслужбите”. „Недопустимо е и съм категорично срещу това спецслужбите да определят политическите събития и да диктуват на един депутат кога да излезе и какъв да става”, каза Янев и изрази възмущението си от заповед на министерството на финансите, подписана от ресорния министър Петър Чобанов, в която депутатите били „тарифирани като добитък на борсата”, защото в точка 7 е изчислена средната субсидия за един депутат затри месеца – 34 000 лв. „Субсидията не е за народен представител, а за политическата партия, взела над 1%. Това е тежка порочна практика, която се прави незаконно от министъра на финансите”, смята Янев.

 

След като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов спомена името му като пример за политици, с които се е срещал, Яне Янев уточни, че на такива срещи е ходил в качеството си на лидер на парламентарна група и председател на комисия, а не като депутат, подобно на Делян Пеевски в кабинета на предишния вътрешен министър Цветан Цветанов. "Господин Пеевски е много голям човек, той в момента е премиер и министър на няколко министерства и има влияние в още няколко".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5392 |19.02.2014 Ген. Атанасов: Кризисен пиар организираха вчера службите и прокуратурата . 37| 6229 |14.02.2014 Янаки Стоилов: Изказването на Хафъзов е заплаха за националната сигурност . 63| 4981 |10.02.2014 Главнокомандващият ни чул, ни видял законите в сектор "Сигурност" . 18| 5057 |10.02.2014 Мерджанов: Партизирането на службите се случи при ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads