Реклама / Ads
49| 7164 |31.03.2009 НОВИНИ

Янев и Софиянски в консервативен съюз за евроизборите

.
Яни Янев Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
В предизборната коалиция „България на гражданите и регионите” влизат общо 9 формации, сред които ССД и БЗНС. Янев не изключва обаче за парламентарните избори да се присъедини към ОДС-ДСБ, но това щяло да се решава на конгреса на РЗС.
 
Васил Василев

Партията на Стефан Софиянски ССД ще участва в коалиция за предстоящите избори за евродепутати заедно с РЗС на Яни Янев. Лидерът на РЗС не скри своите комплименти към Софиянски, като го нарече най-успешния премиер на страната. Янев посочи, че именно от управлението на Софиянски тръгва и консервативната идея у нас.

Депутатът обясни, че е предпочел консерваторите пред ЕНП, тъй като със своите действия тя пречела на Европейския съюз, както и на страната ни. БЗНС на Георги Пинчев също е сред защитниците на идеята, която обясни като една добра алтернатива на съмнителното коалиране между СДС и ДСБ. Напусналият партията на Костов Нено Димов ще участва като гражданин в нея. Депутатът каза, че имал идеята за подобна консерваторска формация още преди 12 години, но тогава не се е давала гласност на идеите му.

Единственият сигурен депутат, за когото се знае, че ще влезе в листите на новата коалиция е председателят на Интернет партията Добри Божилов, но на последното 17-то място. На въпрос към Янев дали Димитър Абаджиев ще води листите към Европа, депутатът не даде еднозначен отговор, като оправда това с предстоящата среща на партията му със симпатизанти тази седмица. Именно там щяло да се реши кои ще са кандидатите за ЕП.

Стефан Софиянски опроверга слуховете, че ще се кандидатира както за евродетутат, така и за място в следващия наш парламент.
 


„Предпочитам да дам път на новите хора в ССД и да им давам напътствия отстра
ни. Винаги съм бил принципен и затова ще опитам чрез свежите идеи да постигнем по-голям успех”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5006 |21.11.2008 Бюджет 2009 = приказката за лъжливото овчарче, според Софиянски . 7| 4593 |16.09.2008 Софиянски работил в "изгребана" държава, но не търсел вини . 14| 5117 |27.06.2008 Софиянски: Сараят не се различава от всеки друг строителен обект . 4| 12129 |28.05.2008 Овчаров предвиди инфлацията; Софиянски "изкопа" бг петрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads