Реклама / Ads
5| 4565 |14.07.2009 НОВИНИ

Я. Янев: Да се свика ВНС още преди президентските избори

.
Яне Янев Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
РЗС днес ще направи обръщение към другите десни за създаване на работещо конституционно мнозинство в този парламент
 

Б. Борисов може да разчита на гласовете на РЗС 100% и безусловно, ако сформира политическо правителство на ГЕРБ, обяви по БТВ лидерът на партията Яне Янев. Развълнувани граждани от цялата страна се обаждали на Янев с въпроси за приоритетите на правителствената програма, затова от РЗС искат от управляващите те ясно да ги дефинират и около тях да има консенсус, добави той.

Не може 20 години грабеж и кражби и накрая никой на никого да не търси отговорност, категоричен беше Янев. Само РЗС и ГЕРБ са назовавали корупцията поименно, напомни той и каза, че с пипалата си корупцията е обсебила цялото управление, затова трябва да се премахне, та дори и с брадви.

Институциите да бъдат реформирани, за да работят ефективно и резултативно, като се започне от прокуратурата. България има главен прокурор, който не се изкуши да влезе в корупционни схеми, но институцията не работи, добави лидерът на РЗС.

РЗС днес ще направи обръщение към другите десни за създаване на работещо конституционно мнозинство в този парламент. Такава категорична подкрепа върху антикорупционната плоскост не е давана от 20 години насам. Който избяга от това мнозинство, значи той не работи за интересите на България, изясни Янев.

Първата стъпка трябва да е за промяна на сега действащата конституция, на първо място в частта й за изборното законодателство. Второто условие е свързано с възможността за провеждане на референдуми. Начинът на гласуване извън територията на България също е конституционен казус, добави Янев.

Велико Народно Събрание трябва да се свика преди президентските избори
, настоя лидерът на РЗС. Дали България ще стане президентска република, би трябвало да се реши чрез референдум от гражданите. ВНС трябва да приеме нова конституция, защото настоящата е прокомунистическа, Луканова, затова е и неработеща и създава институционални кризи, аргументира се Яне Янев. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5148 |12.07.2009 Я. Янев: Потресен съм от корупцията в армията . 5| 4467 |03.07.2009 Я. Янев: 2/3 от секциите в Турция са незаконни . 6| 5244 |28.05.2009 Я. Янев: П. Мутафчиев да подаде оставка и да не пречи на разследването в Ямбол . 11| 5283 |24.05.2009 Яне Янев: КАТ трябва да се закрие и да се разкрие отново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads